Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bill Gates nyugdíjba vonul

Dotkom

Bill Gates nyugdíjba vonul

A Las Vegas-i fogyasztói elektronikai vásárt idén is Bill Gates nyitotta meg – mint előadásából kiderült, utoljára. A számítástechnikai guru ugyanis visszavonul.

A Microsoft társ-alapítója és elnöke a világ legrangosabb fogyasztói elektronikai börzéjének, a Consumer Electornics Show-nak (CES) a megnyitóján bejelentette: az idei, szám szerint a nyolcadik beköszöntő beszéde lesz az utolsó, hiszen 2008 nyarától nemcsak a szoftveróriás elnöki székéből áll fel, de a közszerepléseit is mérsékli majd. Mint Gates elmondta, 17 éves kora óta dolgozik főállásban a Microsoftnál, így vegyes érzésekkel gondol a visszavonulására.

A számítástechnikai guru még utoljára megragadta az alkalmat, hogy a CES közönsége számára felvázolja a fogyasztói elektronikai piac jövőjéről alkotott elképzeléseit. Gates kiemelte a különbözök elektronikai eszközök összekapcsolásában elért előrelépéseket és a magas felbontású video- és audiótartalmak lejátszására alkalmas masinák terén tapasztalható haladást. Mint elmondta, meglátása szerint az elkövetkező 10 év fejlesztései továbbra is e feladatok körül összpontosulnak majd. “A digitális kor első évtizede egyértelmű siker volt – mondta Gates az előző 10 év fejlesztéseire utalva -, a következő évtized azonban sokkal inkább a felhasználóra összpontosít majd, az emberek összekapcsolását helyezi előtérbe.” Jóslata szerint jelentős kutatások indulhatnak meg a természetes felhasználói interfész fejlesztése érdekében. Ez olyan technológiákat eredményezhet, melyek segítségével a fogyasztói elektronikai eszközök felhasználói a klaviatúrák és egerek helyett kizárólag érintő-képernyők és hangos parancsok segítségével vezérelhetik készülékeiket. Gates példaként az Apple ikonikussá vált készülékét, az iPhone-t említette.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés