Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatták a Norton AntiVirus 2004-et

Dotkom

Bemutatták a Norton AntiVirus 2004-et

A Symantec ma indította útjára a Norton AntiVirus 2004-et, mely a korábbi változattal szemben már rögtön magyar nyelven is elérhető.

A Norton AntiVirus 2004 új, kibővített észlelési képessége a felhasználó gépén levő, a rendszer biztonságát fenyegető, a felhasználó titkos adatai után kémkedő és a netes tevékenységet nyomon követő, rossz szándékú programok keresésére is kiterjed. A Norton AntiVirus 2004 már a rendszerbe történő belépéskor felismeri és kizárja ezeket a veszélyforrásokat, de a levelek és a közvetlen üzenetek átvizsgálásakor, illetve az időzített, vagy kérésre végrehajtott rendszerátvizsgáláskor is észleli őket.

Csakúgy, mint ahogyan azt már megszokhattuk, a szoftver a tömörített állományokban megbúvó vírusok ellen is védelmet jelent. Az e-mailek csatolmányai mellett a 2003-as változattal analóg módon az azonnali üzenőrendszerek révén zajló állománycsere is szűrésen esik keresztül. A termék korábbi változataihoz hasonlóan a Norton AntiVirus 2004 fő védelmi beállításai és eljárásai a telepítést követően azonnal bekapcsolt állapotba kerülnek. Ez az egyidejű átvizsgálásra, az önműködő frissítésre és a kifinomult heurisztikus eljárásra egyaránt érvényes.

A felhasználók kalóz- és hamisított szoftverek elleni védelmét a Norton AntiVirus 2004 termékaktiválása biztosítja – ez egyébként a magyar változatban (egyelőre) még nem szerepel; a Symantec területi igazgatója azonban kérdésünkre közölte, hogy már dolgoznak az aktiválás magyar verzióba való beépítésén is.

A Norton AntiVirus 2004 felhasználóinak az új internetes veszélyforrások elleni védettségéről a Világhálóra kapcsolódáskor új víruselhárító-frissítéseket kereső Symantec LiveUpdate gondoskodik. A LiveUpdate önműködően, a munka megzavarása nélkül, a háttérben tölti le a frissítéseket.

A Norton AntiVirus 2004 professzionális változatban is rendelkezésre áll. Ez az alapváltozat valamennyi jellemzője mellett további, az adatok sértetlenségét és biztonságát védő tulajdonságokkal is rendelkezik. A Norton AntiVirus 2004 Professional-ben egy adathelyreállító és egy adat-kitakarító összetevő is található. Az előbbivel a megsérült vagy véletlenül törölt file-ok állíthatók helyre, míg az utóbbi a szándékosan törölt állományok digitális „ledarálását” végzi. Az egynél több PC-vel rendelkező háztartások és kis irodák védelmének segítése érdekében a Norton AntiVirus 2004 Professional két számítógépre szóló licenccel kerül forgalomba. A kisvállalkozások számára a Norton AntiVirus 2004 Professional 5 és 10 felhasználós kis irodai csomagban is kapható lesz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés