Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec Norton Internet Security 2004

Dotkom

Symantec Norton Internet Security 2004

A Symantec a mai napon mutatta be a Norton Internet Security 2004-et, amely az otthon és a kis irodákban PC-t használók számára készült, széles körű Internet- és titkosságvédelmi programcsomag.

A Norton Internet Security 2004 átfogó védelmet a leggyakoribb internetes veszélyforrások ellen, valamint kibővített védelmet ad a kémszoftverekkel és a nemkívánatos e-mailekkel szemben. A szeptember közepén megjelent Norton Internet Security 2004 egyetlen, szorosan integrált programcsomagban egyesíti a Symantec vírusellenes, tűzfal, behatolás-érzékelő, titkosságvédő, levélszemét- és tartalomszűrő megoldásait.

Vírusok és kémszoftverek elleni védelem

A Norton Internet Security 2004 része a kibővített veszélyfelismeréssel rendelkező Norton AntiVirus 2004. Az új eljárás felismeri a feljövőben levő, nem vírusjellegű veszélyforrások közül a kém- és reklámszoftvereket, valamint a billentyűzést naplózó programokat is. A Norton AntiVirus 2004 képes a tömörített állományokban is vírusok után kutatni; a bejövő és a kimenő e-maileket is megvizsgálja, illetve önműködően eltávolítja a vírusokat, a férgeket és a trójai fertőzéseket, továbbá az e-mailek és a közvetlen üzenetek csatolmányaiban megbúvó vírusokat is. A féreg- és parancsállomány-akadályozó eljárások ezenkívül önműködően, vírusazonosító nélkül védenek az ismert és ismeretlen veszélyforrások ellen.

A nemkívánatos e-mailek kiszűrése

A Norton AntiSpam 2004 önműködően ismeri fel és szűri ki a nemkívánatos reklámleveleket, más néven a spamet a felhasználó gépén. A Norton AntiSpam 2004 az összes szabványos POP3 e-mail programmal működik, és önműködően beépül a legújabb Microsoft Outlookba, Outlook Expressbe, illetve Eudora-ba, ahol hatékonyan kiszűri és megsemmisíti a felhasználó bejövő levelei között érkező levélszemetet, többrétegű szűrése pedig minimálisra csökkenti a hamis találatokat.

A vezeték nélküli hálózatot használók védelme

A Norton Personal Firewall 2004-ben megjelenő új eljárás a hordozható gépek felhasználóinak a kapcsolódásra használt hálózattól függetlenül azonnali védelmet nyújt az internetes veszélyforrások ellen. Ha a hordozható gépet egy új, vagy előzőleg elmentett hálózathoz kapcsolják, a Norton Personal Firewall 2004 annak megfelelően átállítja a tűzfal beállításait. Ezen a módon a különböző helyen levő eltérő hálózatokhoz kapcsolódó felhasználók is megfelelő védelemben részesülnek. A tűzfal beállításaihoz az Internet Explorerből van lehetőség hozzáférni.

A Norton Personal Firewall nagyhatású behatolás-érzékelő eljárást használ, így a tűzfal rendszerhatárt védő működése még egy védelmi réteggel bővül. A behatolás-érzékelő rendszer az Internet-forgalom mindenkori tartalmát figyelve önműködően és hatékonyan állítja meg a kívülről érkező támadásokat. Titkosságvédő eljárásával megakadályozható a titkos információk védtelen webhelyekre, vagy e-mailben, Microsoft Office csatolmányban, illetve közvetlenüzenet-szolgáltatáson keresztül történő, felhasználói jóváhagyás nélküli kijutása. A védettséget a Norton Internet Security illetéktelen beavatkozás ellen védett jelszavas védelme is fokozza, amely megakadályozza, hogy akár kézzel, akár egy trójai által ki lehessen kapcsolni a védelmi beállításokat.

A nem helyénvaló webtartalom kirekesztése

A Norton Parental Control megakadályozza a hozzáférést a gyermekek számára nem való hírcsoportokhoz és webhelyekhez; ezzel az elemmel egyedi Internet-elérési jogokat lehet beállítani a PC-t használó minden gyerek és felnőtt számára.

A Symantec önműködő LiveUpdate-je gondoskodik arról, hogy a programcsomag minden eleme aktuális állapotban legyen úgy a védelem, mint az eljárások frissítése szempontjából, és ezáltal a legújabb internetes veszélyforrások ellen is védelmet tudjon biztosítani. A felhasználók kalóz- és hamisított szoftverek elleni védelmét a Norton Internet Security 2004 termékaktiválása biztosítja.

Norton Internet Security 2004 Professional és Norton Personal Firewall 2004

A Norton Internet Security 2004 Professional a Norton Internet Security 2004 összes komponensét tartalmazza, ezenkívül a kis- és otthoni irodai felhasználók, valamint a szakemberek számára további elemeket is tartalmaz. Az adat-helyreállító eljárás megvédi és szükség esetén helyreállítja a véletlen törlés vagy vírusfertőzés következtében sérült fontos alkalmazásokat és file-okat. Az adattakarítás a szükségtelenné vált titkos file-ok minden nyomát eltávolítja.

A webes eszközök az internetezésből visszamaradt, szükségtelenné vált állományok törlésével, illetve a betárcsázós Internet-kapcsolat megszakadásának megakadályozásával segítik elő a termelékenységet. A Norton Internet Security 2004 Professionallal a munkacsoport rendszergazdája bizonyos fajta, a termelékenységet akadályozó webhely-kategóriák elérésének korlátozására többféle felhasználói munkakörnyezetet hozhat létre. A Norton Internet Security 2004 Professional egyetlen licencként, illetve a kis irodák számára 5 és 10 felhasználós csomagként is kapható lesz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés