Connect with us

Hirdetés

technokrata

Utcára kerülnek a WorldCom dolgozói

Dotkom

Utcára kerülnek a WorldCom dolgozói

A WorldCom nemcsak a külföldi vállalatainál dolgozó további kétezer emberétől válik meg, hanem a kevésbé nyereséges részlegeknél is lehúzza a rolókat.

A WorldCom amerikai távközlési nagyvállalat, amely még a nyáron menekült csődvédelem alá, bejelentette, hogy negyedére csökkenti külföldi állományának létszámát. Ennek értelmében, a 25 országban tevékenykedő WorldCom EMEA – Amerikai Egyesült Államokon kívüli – részlegeinél kétezer munkahelyet számol fel.

Az EMEA-nál – amely jelenleg készpénztartalékok felhalmozását megcélzó üzleti programon dolgozik – végrehajtandó leépítést azzal indokolta a társaság, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy költségei jelentősen mérséklődjenek, amelyhez nagymértékben hozzájárul a kevésbé jövedelmező vállalkozások felszámolása is. A vezetőség évi 200 millió dollár megtakarítást remél.

A WorldCom EMEA amerikai anyavállalata július végén kérte a csődvédelmet, miután elismerte 3,85 milliárd dolláros könyvelési csalását, amelyet a néhány hónappal később feltárt 3,3 milliárd tovább súlyosbított.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés