Connect with us
Hirdetés

technokrata

Brutális kirúgáshullám zajlik a Microsoftnál

E-gazdaság

Brutális kirúgáshullám zajlik a Microsoftnál

A mobiltelefonos részlegnek gyakorlatilag annyi.

Ma jelentette be a Microsoft, hogy a mobilos divízió gyenge teljesítménye miatt komoly leépítéseket hajtanak végre a részlegnél. Ennek köszönhető, ma bejelentették, hogy leírnak 950 millió dollár veszteséget és 1850 embert rúgnak ki. Az óriási leépítést nem akármilyen módon oldotta meg a Microsoft, információk szerint buszokkal fuvarozták a szerencsétlen munkavállalókat a tampere-i részlegről espoo-i központba, ahol megtudták a szomorú hírt. További 500 munkavállalót a világ több részlegéből is elküld a Microsoft, igaz erről jelenleg nincsenek pontos információk.

Nem ez az első ilyen lépés, 2014-ben, röviddel a Nokia mobiltelefonos divíziójának felvásárlása után 1050 embernek mondtak fel, majd ezután be is zárták az Ouluban lévő részlegüket. A tavalyi év sem múlt el leépítés nélkül, a Salo-ban, Tampere-ben és Espoo-ban lévő részlegekből együttesen 2300 embert rúgtak ki.

1022_Microsoft

A mostani bejelentés vélhetően összefügg azzal, hogy a Windows Phone gyakorlatilag megszűnt létezni az okostelefonos piacon, a Gartner legutóbbi felmérése alapján a redmondi gyártó részesedése alig 0,7%. Épp ezért különösen érdekes, hogy miért döntött úgy 2013-ban a Microsoft, hogy megveszi a Nokia divízióját, de információk szerint a lépés hátterében az állt, hogy a finn gyártó már az Androidra való áttérést fontolgatta és ezt kívánták ilyesformán megakadályozni. Mostmár látszik, hogy a döntés felesleges volt, a saját részleg sem tudja megmenteni a Windows Phone-t a totális csődtől.

Közben a Nokia sem nyugszik, már be is jelentették, hogy hamarosan visszatérnek a piacra, méghozzá androidos készülékekkel.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor
note

SmartPhone

Úgy néz ki a Galaxy Note szériának befellegzett

2021. július 22. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu