Connect with us

Hirdetés

technokrata

Házassági évforduló a HP-nál

Dotkom

Házassági évforduló a HP-nál

Egy évvel ezelőtt, 2001. szeptember 3-án jelentette be a HP, hogy a konkurens Compaq-kal fúzióra készül. Most, egy év után az elemzők sikeresnek ítélik a házasságot, bár az IT szektor krízise az új HP-t sem hagyta érintetlenül.

Pontosan egy évvel ezelőtt, 2001. szeptember 3-án jelentette be a HP elnöke, Carly Fiorina, hogy a konkurens Compaq átvételével új céget kívánnak létrehozni. Akkor Fiorina azt mondta, hogy ez a lépés az egész informatikai szektort meg fogja változtatni, pontosan azonban nem tudni, mire is gondolt.

Most, 4 hónappal a 18,7 milliárd dolláros költségű fúzió után az elemzők sikeresnek ítélik az új céget, szerintük az új HP jobb pénzügyi eredményeket mutat, mint amire a HP vagy a Compaq egyedül lett volna képes. Ugyanakkor az új HP-részvény eső árfolyama és az első közös negyedév gyenge eredményei nem győzték meg a pénzügyi elemzőket. Az informatikai szektor krízise nem hagyja érintetlenül a konszerneket sem, az új HP 2 milliárd dolláros nettódeficittel zárta a negyedévet.

Az elnöknő Fiorina szerint minden terv szerint halad, azonban a két fuzionált cég között még most is érződik a feszültség. Ez leginkább a vállalati ügyfelek területén érződik. A két cég USA-n kívüli ügyfeleivel kapcsolatosan még most sem záródtak le a tárgyalások, gyakran előfordul, hogy a volt Compaq ügyfeleket a régi Compaq értékesítők és új HP munkatársak is megkeresik.

A feszült helyzet egyébként az új cég számos területén érezhető, nem zárult le még a cég munkaerő-állományának kialakítása sem. A HP által hivatalosan bejelentett 15.000 megszüntetendő munkahelyből eddig körülbelül 6.500 szűnt meg, azonban a további elbocsátásokról nincs konkrét terv. A munkatársak jogait szolgáló üzemi tanácsok pontos szanálási tervet követelnek, a menedzsment azonban ezt a követelést rendre elutasítja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés