Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közel 10 százalékkal növekedhet a félvezetők eladása

Dotkom

Közel 10 százalékkal növekedhet a félvezetők eladása

Az amerikai gyártók szövetségének becslései szerint a második negyedévhez képest a félvezetők eladása akár 7 és 9 százalékkal is bővülhet a harmadik negyedben. Mást mondanak azonban a szakmai kutatóintézetek…

Az amerikai gyártók szövetségének becslései szerint ebben a negyedévben a félvezetők világméretű eladásai 7-9 százalékkal növekedhetnek az idei második negyedévhez képest.

A pozitív taksálás alapja az, hogy – elsősorban az ázsiai gyártók értékesítéseinek köszönhetően – júniushoz képest már jelentősen, azaz 2,9 százalékkal nőttek az eladások júliusban.

A szövetség számításai szerint a júliusi – 11,7 milliárd dolláros – eladási érték fellendülése folytatódni, a növekedés pedig – az egy évvel korábbihoz képest – gyorsulni fog.

Az ágazat szövetségeit tömörítő SIA számításai szerint a világméretű félvezető-eladások növekedése a második negyedévben 5,8 százalékos volt. Az amerikai szövetség szerint azonban éves szinten a fejlődés csak 3 százalékos lesz, de 2003-ban a növekedés aránya elérheti a 20 százalékot is.

Azonban a szakmai kutatóintézetek becslései szerint az eladások jövő évi növekedése 9 és 13 százalék közé várható.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés