Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP Superdome szerver két kategóriában is új rekordot állított fel

Dotkom

A HP Superdome szerver két kategóriában is új rekordot állított fel

A versenytársak nyomába sem érnek a HP új adattárházas és OLTP-eredményeinek. Az elért értékek tanúsága szerint a HP jó úton halad afelé, hogy 2003-ra megkétszerezze szervere teljesítményét.

[Sajtóközlemény] A HP bejelentette, hogy a 64 db PA 8700+ processzorral, HP StorageWorks VA7100 háttértárolókkal szerelt, HP-UX 11i operációs rendszert futtató HP Superdome szervere rekordszintű online tranzakció-feldolgozási (OLTP) és adattárházas benchmark-eredményt ért el.

Az ágazat felső kategóriás szerverszállítói sorában egyedülálló módon, a HP az egyrendszeres Oracle TPC-C (OLTP) és a TPC-H 3Terabyte benchmarkok szerint is rekorderedményeket ért el, ami egyértelműen bizonyítja a HP Superdome szerver kiemelkedő teljesítményét és ár-érték arányát. Az elért értékek tanúsága szerint a HP jó úton halad afelé, hogy 2003-ra megkétszerezze szervere teljesítményét.

„Egyetlen benchmark kategóriában bármelyik vállalat képes lehet jó eredményt produkálni, de ha egy szerver egy egész sor terhelésteszten átesve két benchmark alapján is új világrekordot állít fel, az a kivételes teljesítmény egyértelmű bizonyítékának tekinthető” – nyilatkozta Mark Hudson, a HP Business Critical Systems nemzetközi marketingmenedzsere. „Az a tény, hogy sem az IBM, sem a Sun nem publikált mindkét benchmarkkal kapcsolatban eredményt, komoly kétségeket támaszt afelől, hogy felső kategóriás szervereik képesek-e többféle munkaterhelés mellett is magas teljesítményt nyújtani.”

A HP Superdome szerver 15,64 USD/tpmC költségszinten elért 423 414 tpmC (tranzakció/perc) eredményével új világrekordot állított fel az egyrendszeres Oracle-alapú TPC-C benchmark szerint. A TPC-C olyan komplett számítógépes környezetet szimulál, amelyben a felhasználók különféle tranzakciókat hajtanak végre az adatbázison. Az ágazatvezető teljesítmény mellett az is említést érdemel, hogy a HP Superdome szerver az egy tranzakcióra eső költség szempontjából is 12 százalékos ár-teljesítmény előnnyel rendelkezik az IBM p690 kiszolgálóhoz képest.

„A nyílt rendszerek előnye, hogy az olyan szállítók, mint a HP és az Oracle aktívan versenybe szállva győzhetik meg ügyfeleiket rendszereik kimagasló teljesítményéről” – mutatott rá Richard Sarwal, az Oracle Corporation szerverteljesítményért felelős elnökhelyettese. „A HP teszteredményei is bizonyítják, hogy az Oracle és a nyílt rendszerek teljesítmény és költségtakarékosság szempontjából is lekörözik a konkurenciát.”

A TPC-H azokat a döntéstámogató rendszereket szimulálja, amelyek nagy adatállományokat vizsgálnak, bonyolult lekérdezéseket hajtanak végre és kritikus fontosságú üzleti kérdésekre adnak választ. A 64 processzoros HP Superdome szerver 27 094 QphH (lekérdezés/óra) eredménye 14 százalékkal magasabb, mint a 72 processzoros SunFire 15K(2) által elért érték, ami egyben 28 százalékkal kedvezőbb egy processzorra jutó teljesítményt is jelent a Superdome javára.

A HP Superdome szerver a 128 processzoros NCR/Teradata Worldmark dedikált adattárház-szerver eredményét is felülmúlta – nyers teljesítmény tekintetében 44, egy processzorra jutó teljesítmény szempontjából pedig 195 százalékkal. A HP Superdome eszerint négyszer jobb ár-teljesítmény arányt képvisel az NCR/Teradata Worldmark rendszernél.

A HP Superdome szerverek és a HP-UX 11i operációs rendszer teljesítménye és méretezhetősége mellett ezek a benchmark-adatok a HP StorageWorks VA7100 háttértárolók kiváló teljesítményét és ár-teljesítmény arányát is illusztrálják.

„A nagyvállalati szerverek értékelésekor fontos, hogy többféle alkalmazás és munkaterhelés mellett is megvizsgáljuk a teljesítményt. Gyakran előfordul, hogy a szállítók csak egy vagy két kedvező eredményt emelnek ki a sorból” – hangsúlyozta Jonathan Eunice, az Illuminata vezető elemzője és informatikai tanácsadója. „A HP legfrissebb Superdome-számai azért annyira meggyőzőek, mert több dimenzióra is rávilágítanak, és bizonyítják, hogy a rendszer minden területen elsőrangú teljesítményt produkál.”

A nyilvánosságra hozott eredmények tovább bővítik a HP Superdome világrekordjainak már eddig is terjedelmes listáját. Legyen szó akár Web-alapú alkalmazásokról, nagyvállalati megoldásokról, üzleti információs rendszerekről vagy egyszerű tranzakció-feldolgozásról, a HP Superdome felhasználói minden esetben rövidebb válaszidőre és kedvezőbb ár-érték arányra számíthatnak az IBM p690 vagy a Sun SunFire 15K rendszerek tulajdonosainál.

„A HP Superdome szerverek kimagasló teljesítménye és méretezhetősége révén kezelni tudjuk a cégünk növekedésével együtt bővülő tranzakció-mennyiséget, ugyanakkor a PA-8700+ processzorok kedvezőbb ár-teljesítmény aránya magasabb beruházás-megtérülés elérését teszi számunkra lehetővé” – nyilatkozta ki Alejandro Bombaci, az Empresas Polar informatikai vezérigazgató-helyettese. „A közelmúltban teljes infrastruktúránk kiszolgálását két darab, 56 processzorral ellátott – 64 processzorosra bővíthető – új Superdome szerverre bíztuk. A HP folyamatos teljesítményjavítás iránti elkötelezettsége sziklaszilárd platformot és páratlan beruházásvédelmet garantál számunkra. Különösen nagyra értékeljük a jövőbeni Itanium és PA-RISC processzorokra történő, dobozon belüli átállás lehetőségét.”

A bejelentés képviseli a legújabb lépést azoknak a jelentős teljesítmény-fejlesztéseknek és processzorfrissítéseknek a sorában, amelyeket a HP már a Superdome szerver piaci bevezetésekor eltervezett. A Superdome szerverek felhasználói a jövőben akadálytalanul átállhatnak a PA-RISC és az Intel® Itanium® processzorok új generációs változataira, így többféle operációs környezetet is képesek lesznek kezelni egyetlen Superdome szerveren belül.

A HP fejlesztőlaboratóriumai eddig a HP-UX, a Windows .Net és a Linux operációs rendszert voltak képesek egyetlen, többféle operációs rendszert futtató Superdome szerveren, külön partíciókban, egymással párhuzamosan elindítani. A HP jó úton halad afelé, hogy az év végére az OpenVMS rendszert is futtatni tudja Itanium-alapú szerveren.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés