Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Telenornak 10-11 milliárd forintjába kerülhet a különadó

Dotkom

A Telenornak 10-11 milliárd forintjába kerülhet a különadó

A Telenor Magyarország számára évi 10-11 milliárd forint többletterhet jelent a távközlési különadó – közölte a társaság csütörtökön.

A Telenor alapvetően támogatja a kormány azon törekvését, hogy Magyarországot ismét növekedési pályára állítsa, és felelős társadalmi szereplőként kész méltányos adó fizetésével hozzájárulni a társadalom fejlődéséhez. Ugyanakkor a távközlési különadó – ami a Telenor számára évi 10-11 milliárd forint többletterhet jelent – veszélyezteti a növekedést, a befektetői bizalmat és a jövőbeni infrastrukturális beruházásokat, amellett, hogy az Európai Unió szabályaival is ellentétes lehet – közölte Anders Jensen, a Telenor Magyarország vezérigazgatója a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tartott egyeztetés után.

A közlemény szerint a kormány szerdán határozott kijelentést tett arra vonatkozóan, hogy a távközlési különadót legkésőbb 2012 végén eltörlik.

A Telenor továbbra is hozzájárul Magyarország recesszióból való kilábalásához ügyfélbarát hang- és adatszolgáltatások fejlesztésével, és a korábban már bejelentett új, korszerű hálózat kiépítésével, továbbá elkötelezetten támogatja a Digitális Magyarország megteremtését és ezzel mintegy 88 ezer munkahely létrehozását a 2020-ig tartó időszakban – hangsúlyozzák a közleményben.

A távközlési szektortól 2010-2012 között évi 61 milliárd forintot, az energetikai szektortól évente 70 milliárdot, a kereskedelmi áruházláncoktól 30 milliárdot vár a kormányzat a válságadó révén a hétfőn elfogadott törvény szerint. (Az Országgyűlésben hétfőn elfogadott törvény szerint a különadót az éves nettó árbevétel alapján számolják ki és 2012 végéig lesz hatályban.)Az adótörvény a távközlési tevékenységet végző társaságoknak az adóalap 500 millió forintot meg nem haladó része után 2 százalék, az adóalap 500 millió forintot meghaladó, de 5 milliárd forintot meg nem haladó része után 4 százalék, az adóalap 5 milliárd forintot meghaladó része után 6,5 százalék adót határoz meg.

A Magyar Telekom szerdán közölte, hogy az idén 27,5 milliárd forint különadót kell befizetnie a központi költségvetésbe, de ez nem érinti a cég korábban közölt idei célkitűzéseit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés