Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kellemes csalódást okozott a Nokia

Dotkom

Kellemes csalódást okozott a Nokia

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója a vártnál jobb eredményt ért el a harmadik negyedévben; a társaság javított okostelefon-értékesítési számain, és mintegy 1800 főt érintő globális leépítést tervez.

A szeptemberben vezérigazgató-váltáson átesett finn cég 529 millió eurós nyereséget, 14 centes EPS-t jelentett az egy évvel korábbi hasonló időszak 559 millió eurós, részvényenkénti 15 centes vesztesége után.

Az elemzők azt várták, hogy a Nokia 182,5 millió eurós profitot ér el az időszak során.

Az árbevétel 5 százalékkal 10,3 milliárd euróra bővült; a következő negyedre a cégnél 8,2-8,7 milliárd eurós árbevételt prognosztizálnak – számolt be a Bloomberg.

A társaság ugyancsak a vártnál több okostelefont értékesített, ami javította az átlagos értékesítési ár- és árrés-adatot.

A Nokia 26,5 millió okostelefont adott el a három hónap során, ami 61 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ez különösen jó hír a társaság számára, ugyanis az elmúlt három évben a Nokia részesedése folyamatosan zsugorodott a felső kategóriás telefonok piacán – egyebek mellett ez vezetett a vezércseréhez is a cég élén.

A hírre a társaság részvényei masszív drágulásba fogtak; bár a júniusi 7 euró alatti árfolyam már a múlté, ezzel együtt a 8,5 eurót közelítő árfolyam még mindig messze elmarad a 2007 novemberében elért 28,60 eurós csúcstól.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés