Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megszűnik a Fujitsu Amilo és Esprimo

Laptop

Megszűnik a Fujitsu Amilo és Esprimo

Tenyérerezet-leolvasó, ingyenes vírusirtás – Lifebook márkanév alatt egységesíti és a prémium irányba tolja el noteszgépeit a japán vállalat.

Ma délelőtt, a Lexus Pest Szalonban tartott sajtótájékoztatót a japán vállalat, ezzel hangsúlyozva a technológia és a környezettudatosság összefonódását. Amint azt Novotny Dénes, a vállalat hazai leányának termékmenedzsere elmondta, a tavalyi cégátalakulás komoly változásokat hozott a vállalat életében. A Siemens kiválásával a mobil termékvonal kicsit háttérbe szorult; ezen kíván most változtatni a Fujitsu. Teszi mindezt úgy, hogy közben nem kerül át a gyártókapacitás a távol-keletre, ezért például a gépek szervizelése továbbra is Magyarországról történik, miközben az alkatrész-utánpótlást az augsburgi gyár biztosítja.

Ezentúl csak az egységes Fujitsu Lifebook portfólió lesz hozzáférhető, elbúcsúzik az Amilo és hamarosan az Esprimo Mobile márkanév is. Ugyanakkor a megszokott termékkategóriák megmaradnak: a vállalat kínál laptopokat minden szegmens számára (a modellnév H betűjelzése utal az otthoni felhasználóknak szánt változatokra). Eközben igyekszik javítani a márka imázsán is, többek között olyan lépésekkel, mint az általános 3 éves (professzionális gépekhez opcionálisan 5 éves) garancia, illetve a Fujitsu Fészek program. Utóbbi helyi sajátosság, csak a magyar piacon létező, „felhasználó-elégedettséget növelő”, ingyenesen igénybe vehető kezdeményezés, melynek keretében extra szolgáltatást nyújt a vállalat minden vásárlója számára olyan szoftveres problémákra, mint az eszköztelepítés, az internetbeállítások elvégzése vagy a vírusirtás.

Lifebook noteszgépek
A Lifebook sorozat minden tagját egységesen Japánban fejlesztik. A noteszgépek alkalmasak mobil szélessáv beépítésére, megtalálható bennük az Anti Theft Protection biztonsági rendszer előkészítése. A bemutatott Lifebook modellek majd mindegyike Intel Capella platformon 64-bites Windows 7 operációs rendszerrel működik. A moduláris felépítés lehetővé teszi, hogy az optikai meghajtó helyére második akkumulátor kerüljön, amely megnöveli az üzemidőt. Az ECO gomb bekapcsolásával pedig tovább csökkenthető az energiafelhasználás a nem használt portok kikapcsolása által.

A ma bemutatott kilenc noteszgép között két érdekes modell debütált: az első és egyetlen 13,3” forgatható kijelzős T900-as; és a mozgó alkatrész nélkül épített, víz- és ütésálló Teampad 700. Előbbi LED-es kijelzője két irányban forgatható, és mivel képes a külső fény érzékelésére, és saját fényerejének ehhez igazítására, elősegíti a szabadban történő munkavégzést. Hordozhatóságát támogatandó, az Intel vPro-technológás i7/i5 processzorral szerelt masina tömege 1,8 kilogramm.

Fujitsu Lifebook T900

A Teampad 700-as az egészségügyben, a kereskedelemben, a biztosító társaságoknál és a szolgáltató vállalatoknál változó helyszíneken dolgozó szakembereknek készült. A folyamatos munkavégzést a beépített Bluetooth, Wlan és az akár 6 órás akkumulátor-üzemidő garantálja. Az egy kilogrammnál könnyebb érintőképernyős eszköz – mozgó alkatrész híján – ellenáll az ütésnek és nem zavarja működését az sem, ha víz éri. Előbbit Novotny a sajtótájékoztató közben azzal demonstrálta, hogy körülbelül másfél méterről szándékosan a földre ejtette az eszközt. A Teampad 700-as ezt a normál noteszgépeket igen kellemetlenül érintő eseményt gond nélkül vészelte át.

Fujitsu Teampad

Üzleti és lakossági felhasználásra egyaránt
Az Intel i7/i5/i3 processzorral szerelt Lifebook E780 15,6” kijelzője választható HD, vagy HD+ felbontásban. A noteszgép moduláris felépítése lehetővé teszi második akkumulátor elhelyezését, amivel az üzemidő akár 18 órára növelhető. A Lifebook S710-es és az akár magnézium házban is elérhető S760-as egyaránt Intel vPro-technológiával rendelkezik. Használójának adatait és tartalmait az illetéktelen kíváncsi szemek elől ujjlenyomat-olvasó védi. Érdekesség, hogy a Fujitsu szerint az ujjlenyomat-olvasóknál hamarosan még biztonságosabb biometrikus ellenőrzés terjed majd el az erre fogékony vásárlók között: a tenyérerezet-ellenőrző eszköz egyelőre külső, USB-s csatlakozású változatban érhető el.

A kis, 12,1” méretű kijelzővel szerelt Lifebook P770 mobil munkavégzéshez készült: beépített Wlan-n, Bluetooth, beágyazott 3G és webkamera áll rendelkezésre. Az 1,4 kg tömegű noteszgép akár 8 óráig használható külső táp nélkül, mivel alacsony fogyasztású Intel i7 processzorral és kisebb fogyasztású SSD-vel építik.

Üzleti és lakossági felhasználásra egyaránt alkalmas a P sorozat másik tagja, a Lifebook P3110-es. Az elegáns és ultravékony noteszgép 1,6 kg-os tömeggel rendelkezik. A 11,6 hüvelykes LED kijelző mind a normál látómezőhöz, mind pedig az eredeti DVD-formátum megjelenítéséhez ideális. Ultra-kisfeszültségű Intel processzorral dolgozik; ezáltal mintegy hat órás teljes akku-üzemidőt biztosít.

A Lifebook NH570 a multimédiás alkalmazásokra optimalizált. Ezt már tekintélyt parancsoló, 18”-os HD+ TFT-kijelzője is mutatja. Emellett beépített Blu-ray-író gondoskodik az optikai lemezek kezeléséről. Az ilyen alkalmazásoknál elengedhetetlen HDMI, Bluetooth és n-szabványú WLAN egyaránt az N sorozat sajátja.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés