Connect with us

Hirdetés

technokrata

FreeCommander – ha tetszett a Total Commander

Laptop

FreeCommander – ha tetszett a Total Commander

Ingyenes, kétpaneles file-kezelő program.

A Total Commander sok Windows-felhasználó kedvence – az egykori Windows Commander kétpaneles kialakításával a felhasználók egy része bevallottan gyorsabban tud dolgozni az állományokkal, mint a Microsoft operációs rendszerébe beépített Windows Explorerrel. Míg azonban az OS-be integrált funkció ingyen jár a számítógéphasználóknak (azaz a Windows része), addig a TC-t fejlesztő svájci programozó, Christian Ghisler pénzért (shareware) kínálja szoftverét.

A FreeCommander (letöltés itt) tulajdonképpen majdnem ugyanazokat a funkciókat tölti be, mint a Total Commander, csak freeware, vagyis otthoni futtatás esetében szabadon felhasználható licenccel. Telepítésével jogkövető magatartást folytatva használhatjuk úgy a szoftvert, hogy nem kell érte fizetnünk. Lássuk akkor, hogy mit is nyújt a FC!

Amint már említettük, kétpaneles kialakítású file-menedzser, mely képes könyvtárak összehasonlítására, mappák méretének megjelenítésére, az egyes könyvtárak közötti szinkronizálásra. Létre lehet vele hozni ZIP és CAB állományokat, és természetesen ezek megnyitására is képes (ahogy a RAR file-okat is kezeli). Használatával kereshetünk az archívumokban, beállíthatunk különböző nézetekre vonatkozó szűrőket, létrehozhatunk mappalistákat (például nyomtatás céljából), megváltoztathatjuk az állományok attribútumait, parancssort (command prompt) indíthatunk, képernyőmentést (screenshot) készíthetünk a desktopról stb.

A szoftver legújabb, 2008.06a változata letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés