Connect with us

Hirdetés

technokrata

A laptopok következő generációi

Laptop

A laptopok következő generációi

Nagyobb hálózati sebesség, több processzormag, integrált memóriavezérlő – ahogy az Intel látja a mobil számítástechnika közeljövőjét.

Nemrég engedte csak szabadjára Centrino 2 platformját az Intel, de a Nehalem processzorok megjelenésével máris újabb generációváltás előtt állunk. A debütáló platform a Calpella kódnevet kapta, ami így önmagában még nem mond semmit. De ha eláruljuk, hogy a vezetékmentes hálózati csatlakozások közül nem csak a 802.11b/g/n szabványokat támogatja majd, hanem a WiMAX-ot is, máris vonzóbbá válik a „csomag”.

A Centrino-nál megszokhattuk, hogy három terméket kapunk egyben: a processzort, az alaplapi chipkészletet és a Wi-Fi modult. Az első kettőben azonban lesz egy kis változás – a memóriavezérlő a chipsetből a CPU-ba „vándorol”. Vagyis az Intelnél laptop fronton is eljutnak oda, ahova az AMD már évek óta: integrált memóriavezérlővel gyorsítják a memóriaműveleteket.

Szót kell még ejteni az Ibex Peak-M integrált chipkészletről, illetve a megjelenési időpontjáról: 2009 második felében kerülnek majd a Nehalem laptopok a boltok polcaira, addig tehát még nagyjából egy évet kell várni. Persze a debütálás ideje nem száz százalék, az információt ugyanis a Digitimes meg nem nevezett forrásokra hivatkozva tette közzé.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés