Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP mobileszközök a korszerű tudástranszfer szolgálatában Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egye

Dotkom

HP mobileszközök a korszerű tudástranszfer szolgálatában Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egye

A HP Magyarország bemutatta a műszaki egyetemi oktatás feltételrendszerének fejlesztésére adományozott eszközeit. A HP által adományozott notebook és projektor eszközökre az Informatikai Központ pályázatot írt ki az egyetem tanszékei részére.

A HP Magyarország átadta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóinak az oktatás korszerűsítését elősegítő nemzetközi felsőoktatási pályázat útján adományozott mobilinformatikai, csúcstechnológiát képviselő eszközeit. A ceremóniát kísérő sajtótájékoztatón Dr. Detrekői Ákos, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora, Molnár Imre vezérigazgató-helyettes, a HP Személyi Számítógépes Rendszerek Divízió igazgatója ismertették a HP Magyarország és az egyetem több évre visszanyúló együttműködésének részleteit. Ezután Szeberényi Imre, az Egyetem Informatikai Központjának kutatás-fejlesztési igazgatóhelyettese éles bemutató keretében szemléltette a vezeték nélküli hálózati csúcstechnikát.

Mint ismeretes, idén júniusban Dr. Magyar Bálint oktatási miniszter jelenlétében Peter Blackmore, a HP nemzetközi alelnöke, a Nagyvállalati Rendszerek Üzletág globális ügyvezetője adta át a sikeres pályázatot szimbolizáló oklevelet Dr. Detrekői Ákosnak, a BME rektorának. A Hewlett-Packard Európa, Közép-Kelet és Afrika (EMEA) régiókat összefogó központja áprilisban hirdetett pályázatot a mobil technológiaoktatásban történő alkalmazásának és elterjedésének támogatására. Számos, neves nyugat-európai egyetem mellett a kilenc győztes pályázó közül egyedüli közép-európaiként a BME anyagát támogatta a jeles szakértőkből álló bíráló bizottság.

A BME Informatikai Központja a tudástranszfer korszerűsítését és hatékonyabbá tételét elősegítő oktatástechnológiai generációváltáshoz szükséges információtechnológiai eszközökre adott be pályázatot. A korszerű információtechnológiai eszközök között vezeték nélküli számítógépes hálózat kialakítására alkalmas HP ProCurve 520 IEEE-802.11b (Wi-Fi) hálózati elemek, HP Compaq n800c noteszgépek, HP iPAQ h5550 kézi számítógépek, valamint hordozható, ugyanakkor nagy fényerejű HP mp1200 és vp6110 digitális kivetítők vannak. „Az elnyert eszközök felhasználásával a mai naptól az egyetemen minden 100 főnél nagyobb befogadóképességű, összesen több mint negyven előadóteremben válik elérhetővé a vezeték nélküli hálózat, s így több ezer egyetemi hallgató és oktató számára teremt új infrastrukturális alapot.” – emelte ki beszédében Detrekői Ákos rektor. A HP által adományozott notebook és projektor eszközökre az Informatikai Központ pályázatot írt ki az egyetem tanszékei részére.

A HP a vállalat alapítása, 1939 óta Bill Hewlett és Dave Packard filozófiája szerint működik: a vállalat a társadalom, a helyi közösségek hasznos tagja, hiszen ez üzletileg is kifizetődő. A vállalat a tavalyi évben világszerte több mint 62 millió dollárnyi anyagi, dologi és emberi erőforrást fordított arra, hogy segítsen megoldani a diákok, oktatók, közösségek és non-profit szervezetek legfontosabb problémáit. Mint ismeretes, a HP a közelmúltban jelentette be például, hogy az ENSZ oktatási, tudományos és kulturális szervezetével, az UNESCO-val karöltve hozzáférést kínál négy délkelet-európai egyetemnek a legmodernebb elosztott (grid) számítástechnikai technológiákhoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés