Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az iPhone-tól az Uber-ig: ez történt idén a tech világban!

Dotkom

Az iPhone-tól az Uber-ig: ez történt idén a tech világban!

Az iPhone-tól az Uber-ig: ez történt idén a tech világban!

Az elkövetkező hetekben összegyűjtjük az év legnagyobb tech eseményeit. Az első részben most az iPhone hiányzó jack csatlakozójára, az Uber kivonulására és más érdekességekre emlékezünk vissza!

iPhone7-JetBlk-34BR_AirPods-Laydown-OB-PRINT-2

Eltűnik jack csatlakozó

Bizony, az idei évben kezdődött el a jack haláltusája! Az ikonikus csatlakozó eltüntetéséről már régóta pletykáltak, gyakorlatilag az elmúlt 2-3 évben az összes iPhone bemutató előtt felmerült, hogy a vékonyítás oltárán kivezetik a 3,5 mm-es csatlakozót. Mindeddig azonban nem került erre sor, az Apple csak most, a szeptemberben bemutatott iPhone 7-nél lépte meg ezt a nem akármilyen horderejű lépést. A döntés szükségességét még az Apple is vitathatja, hiszen a legtöbb termékükkel ellentétben az iPhone 7 dobozában egy Lightning-jack átalakító is helyet kapott, ez pedig egyáltalán nem vall a kaliforniai gyártóra!

note7repulo

Kigyullad a Galaxy Note 7

A Samsung vezetősége alighanem egy életre elfelejtené a Galaxy Note 7-est, pedig a telefon karrierje nem indult rosszul. Az 5,7 colos, ívelt AMOLED kijelzővel, 8 magos processzorral és Samsung Touch Pen-nel ellátott phabletből több mint 2 millió darab talált gazdára néhány hét alatt, így a vállalat nyeregben érezhette magát. A problémák akkor kezdődtek, amikor kiderült, hogy egyes példányok kigyulladnak. A Samsung mindent megtett a helyzet rendezésére, egy átfogó visszahívási kampányt is indítottak, amely során egy új, a tesztjeik alapján már hibátlan telefont kapott vissza a vásárló. Sajnos nem jártak sikerrel, a már cserélt telefonok is kigyulladtak, így végül leállíltották a gyártást és megkezdték a telefonok visszavételét. Vásárlókat szerencsére nem vesztettek drámai mértékben, a legtöbben végül Galaxy S7-re cserélték a visszaadott Note 7-est.

uber-1500x1000

Kivonul Magyarországról az Uber

Hosszú hónapokig csatározott egymással a kormányzat és az Uber, végül pedig előbbi jött ki sikerrel az ügyből. Ennek értelmében, július 13-án bejelentették, hogy a július 24-én hatályba lépő, a működésüket korlátozó jogszabállyal egy időben kivonulnak az országból. Búcsúzóul annyit azért hozzátettek, hogy remélik, a kivonulás nem tart sokáig és hamarosan visszatérhetnek. Mi is reméljük!

facebook-live-video

Elárasztanak minket az élő videók

Ebben az évben soha nem látott mennyiségű élő videó jelent meg a Facebookon. Gyakorlatilag már nincs olyan Facebook oldal, ahol ne próbálkoztak volna a funkcióval, így a fontos eseményeket élőben is követhették a rajongók. Ezen videók száma szinte biztosan nem csökken a jövőben, sőt, az egyre olcsóbb mobilinternet-csomagoknak és a fejlettebb kameráknak köszönhetően soha nem látott mennyiségű felvétellel találkozhatunk majd 2017-ben!

heres-what-happened-when-we-strapped-a-bunch-of-people-into-the-oculus-rift-virtual-reality-headset

Egyre népszerűbb a VR

A virtuális valóság terjedése ugyan nem most kezdődött, azonban kétségtelenül az idei év az, amikor a legjobban elindult a kategória térhódítása. Idén megjelent a Playstation VR, végre valahára elérhetővé vált az Oculus Rift és a HTC is piacra dobta a Vive-ot.Ennek ellenére azért túlzás lenne átütő sikerre gondolni, ám kétségtelen tény, hogy minden korábbinál több ember érdeklődik az új megoldás iránt, így a gyártók is óriási összegeket költenek a fejlesztésre. Többek között ennek is köszönhető, hogy egyre több, a Full HD-nál is nagyobb felbontású mobil kijelzővel találkozhatunk, hiszen ezeket közelről névre még részletesebb képet kapunk.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés