Connect with us

technokrata

Nagy a baj: A javított Note 7-esek is elfüstölnek

Kütyük

Nagy a baj: A javított Note 7-esek is elfüstölnek

Ezért leállítják a telefon gyártását.

Nemhogy enyhülne, de inkább erősödik a Note 7-es botránya. Azok után ugyanis, hogy a dél-koreai gyártó visszahívta és kicserélte a hibásnak vélt készülékeket, sajnálatos módon egyáltalán nem szűntek meg a kigyulladással kapcsolatos esetek, sőt, az elmúlt egy hétben már ötről érkezett hír. Mi is beszámoltunk egyről, akkor egy repülőgépről kellett leszállítani az utasokat a hibás telefon miatt. Nos, ez messze nem a történet vége, hiszen azóta egy esetben egy 13 éves kezében füstölt el egy példány, máskor éjszaka, az asztalon gyulladt ki, megint máskor a vasárnapi ebéd közben halálozott el egy készülék.

note7samsungbotrany

Hivatalosan a Samsung nem szólalt meg az ügyben, pusztán annyit árultak el, hogy továbbra is vizsgálódnak a készülékeket illetően. Nagy kérdés, hogy a mostani helyzet miként befolyásolja a Note 7-es pályafutását, hiszen az újabb botrány alaposan eltántoríthatja a vevőket a típustól. Amerikában négy szolgáltató már be is jelentette, hogy ingyenesen cserélik a javított telefonokat is a felhasználóknak, méghozzá úgy, hogy bármilyen, árban megegyező szintű telefon közül választhatnak, nem kötelező újra Samsungot használni.

note7repulo

Emellett már vizsgálódik az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság is, akik felszólították a Note 7 tulajdonosokat, hogy inkább ne használják tovább a telefonjukat. Foglalkozik a telefonnal az Egyesült Államok légügyi hivatala is, ők a repülőn kigyulladó készülék miatt kezdtek alapos vizsgálatba.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség információi szerint a Samsung ezért úgy döntött, hogy ideiglenesen leállítják a típus forgalmazását. Pletykák szerint ezt a hírt délután jelentik be a gyártó képviselői.

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom