Connect with us

technokrata

Frissítve: Felrobbanó akkumulátor miatt visszahívja a Galaxy Note 7-eseket a Samsung

note77

Kütyük

Frissítve: Felrobbanó akkumulátor miatt visszahívja a Galaxy Note 7-eseket a Samsung

Több telefon is felrobbant, ezért inkább visszahívják őket.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, a felrobbanó Note 7-esek miatt a Samsung egy időre felfüggesztette a legújabb zászlóshajójának árusítását. Akkor azt valószínűsítettük, hogy ez csak rövid ideig fennálló probléma lehet és minden a normális ütemterv szerint halad majd.

Nos, ez már szinte biztosan nem így lesz, a dél-koreai Yonhap hírügynökség szerint ugyanis a vállalat hamarosan visszahívja az összes, már kiszállított vagy épp eladott telefont. A Yonhap szerint a Samsung már javában tárgyal a szolgáltatókkal az eladott készülékek visszahívásával kapcsolatban, de erről pontosabb információkat nem árultak el. Így nem tudni, hogy azonnal egy cserekészüléket kapnak majd a “felrobbanó telefont” vásárló felhasználók, vagy épp a pénzüket kapják majd vissza.

Samsung_03_Galaxy Note7_black (002)_small (002)

Minderről hivatalosan ma délután 5-kor ad majd tájékoztatást a dél-koreai gyártó. Az biztos, hogy ez igencsak rosszul érinti majd a vállalatot, hiszen nem elég, hogy már javában közelít a legnagyobb konkurens, az iPhone új generációja, de az elmúlt időszakban az eladási adataik sem alakultak olyan fényesen, ahogyan azt tervezték.

A biztonságra való törekvést azért jól jelzi, hogy a források szerint az összes telefon 0,1%-át szerelték hibás akkumulátorral, ennek ellenére inkább a teljes mennyiség visszahívása mellett döntöttek, a további problémákat megelőzendő. Sajnos így szinte biztos, hogy nem sikerül majd tartani az eddig tervezett, szeptember 16-ai magyarországi premiert és néhány hetet csúszik a bevezetés.

Frissítés: A Samsung azóta már hivatalosan is bejelentette a visszahívást,  így azoknak, akik már kézhez kapták a Galaxy Note7-et, ingyenesen kicserélik a készüléket. Azok, akik esetleg a közeljövőben vásárolnának ilyen modellt, várniuk kell, ugyanis a vizsgálat lezárultáig leállították a Galaxy Note7 értékesítését.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp