Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége: kivonul Magyarországról az Uber!

Garázs

Vége: kivonul Magyarországról az Uber!

Július 24-én déltől vége az Uber itthoni karrierjének.

Júniusban fogadta el a parlament a kifejezetten az Uber tiltására létrehozott törvényt, amelynek értelmében a hatóságok bármikor blokkolhatják a jogellenesen működő személyszállító cégeket. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Uberező sofőrök elveszíthetik a jogosítványukat, illetve az autójuk rendszámát is, azaz végső soron elesnek a munkaeszközeiktől. Akkor az Uber párbeszédre szólított fel és jelezték, nem céljuk a kivonulás.

uber-1500x1000

Nos, azóta sok víz lefolyt a Dunán, hiszen a 444 információi alapján mai napon több sofőr is levelet kapott a cégtől, amelyben az állt, hogy július 24-én 12 órakor megszüntetik a budapesti működésüket, sőt az irodájukat már július 22-én bezárják.

Ezzel pedig véget ér az Uber 2014. novembere óta tartó itthoni karrierje, így Budapest lesz az egyetlen európai nagyváros, ahol nem elérhető a szolgáltatás. Emellett a jövőben 1200 Uber-sofőrnek kell új munka után néznie, hiszen jelenleg ennyien dolgoznak ilyen-olyan rendszerességgel a szolgáltatásnak.

Fekete Zoltán, az Uber magyarországi ügyvezetője hangsúlyozta, hogy amennyiben úgy látják, van esély a visszatérésre, akkor újra megjelenhet hazánkban a szolgáltatás. Egyelőre azonban erről szó sincs, szerinte a kormányzat még attól is elzárkózott, hogy az Uber itthon fizessen adót.

A vállalkozás egyelőre azon gondolkodik, hogy esetlegesen más, Uber-szolgáltatást bevezessenek-e itthon, de erről még nem született döntés. Az viszont már biztos, hogy az Uber-felhasználók egyetlen alkalommal az EU 21 országában ingyen utazhatnak majd.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés