Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett az új iPhone!

Kütyük

Megérkezett az új iPhone!

Itt az iPhone 7.

A várakozásoknak megfelelően az Apple bemutatta az új iPhone 7-est és 7 Plus-t. Mindkét variáns megőrizte az elődöknél már bevált képernyő méretet és felbontást, azaz a nagyobbik verzió 5,5 colos Full HD egysége mellett a 4,7 colos 7-es egy 1334 x 750 pixeles, Force Touch technológiával ellátott IPS kijelzőt tartalmaz. Nemcsak a kijelző mérete, a dizájn sem változott érdemelgessen a formatervezők maradtak a 6-osnál megismert formai elemeknél. Azért rondának így sem nevezhetjük a telefont, az iPhone 7 a korábbi kiadásokhoz hasonlóan igen jól néz ki.  Újdonság, hogy immár fényes fekete árnyalatban is elérhető a telefon, ilyen színben eddig nem vásárolhattunk fém iPhone-t.  Akinek ez nem tetszik, az választhat hagyományos, matt fekete árnyalatot is, de az arany, rozéarany és ezüst is a kínálat része maradt.

iPhone7Plus-JetBlk-34BR_iPhone7-JetBlk-34L_PR-PRINT-2

Megváltozik a Home gomb is, ezúttal már nem hagyományos gomb, hanem egy nyomásérzékeny felület áll a rendelkezésünkre. A Taptic Engine technológiát is beépítették, az Apple Watch-nál megismert fejlesztésnek köszönhetően különböző erősségű visszajelzéseket is tud adni a gomb. Nemcsak ezért, a vízálló készülékház miatt is nagyon hasznos az új Home gomb, hiszen ez az egység immár szorosan beépült a készülékházba, így nem jut be mellette a víz. Ennek is köszönhető, hogy már IP67 szabványnak megfelelő víz- és porálló telefon lett az iPhone 7.

iPhone7Plus-Lineup-PB_PR-PRINT-2

Belül persze már több változás történt, így többek között az új A10 Fusion processzor is a 7-esben debütál. Ez egy 64 bites, 4 magos egység, amelyben 2 nagyteljesítményű és 2 alacsony fogyasztású és kis teljesítményű mag foglal helyet és ennek köszönhetően a telefon hardvere 240x erősebb az eredeti iPhone-énál. Újdonság elbúcsúzhatunk a 16 GB-os tárhelytől, ehelyett 32 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os háttértárak közül választhatunk. Nemcsak a 16 GB-os tárhely, de a 3,5 mm-es jack csatlakozó is eltűnik, a helyét egy hangszóróval töltötték ki, így az iPhone 7 az első olyan iPhone, amiben sztereó hangszórók foglalnak helyet. Nemcsak a hangszórókon, de a fülhallgatókon is javítottak. Mostantól ugyanis nem 3,5 mm-es jack csatlakozón, hanem Lightning-on keresztül csatlakozik az EarPods a telefonhoz. Ha már a csatlakozásnál járunk, megemlíteném, hogy igen, igaz, egy 3,5 mm-es jack adapter azért a csomagolás része lesz!

iPhone7-JetBlk-34BR_AirPods-Laydown-OB-PRINT-2

Persze az Apple célja sokkal inkább az, hogy vezeték nélküli zenehallgatásra válts. Épp ezért megalkották az AirPods-ot, amely a kaliforniai gyártó első, vezeték nélküli fülhallgatója. A W1 chippel ellátott fülhallgató képes felismerni, hogy mikor viseli a tulajdonosa, így csak akkor indul el a zene, amikor tényleg halljuk. Természetesen headsetként is működnek az AirPods-ok, így akár mobilizni is lehet velük. Egy töltéssel 5 órán keresztül használhatjuk, aztán a hozzájuk tartozó dokkolóval tölthetjük fel őket. Ez egyébként 24 órányi töltést tud eltárolni és csak akkor kell töltenünk, ha már teljesen lemerült és nem tudja ellátni energiával a fülhallgatónkat. Szintén a pletykákat igazolja az új kamerarendszer amellyel 12 megapixeles fotókat készíthetünk. Az új szenzor 60 százalékkal gyorsabb és 30 százalékkal kevesebb energiát igényel és optikai képstabilizátor is tartozik hozzá, az iPhone 7 és 7 Plus esetén is. Új a vaku is, immár 4 villanóval dolgozik a rendszer, kettővel többel mint eddig.

iPhone7Plus-JetBlk-34BR-LeanForward-OB_PR-PRINT-2

Az iPhone 7 Plus esetén azonban már nemcsak egy, hanem két lencse dolgozik. Ennek köszönhetően már veszteségmentesen nézhetünk majd bele a képbe, legalábbis kétszeres nagyításig. Az Apple az algoritmuson is javított, így szoftveresen akár tízszeres nagyítást is választhatunk. Sőt, itt még nem ér véget a szoftveres funkciók sora, hiszen a Plus kiadás esetén, a két kamerának köszönhetően a rendszer képes kiemelni a lefotózott embereket, úgy elmosva a hátteret, hogy csak ők maradjanak élesek. Javítottak a kijelzőn is, immár 25%-kal fényesebb és szélesebb színpalettával rendelkezik a Retina HD megjelenítő. Természetesen megmaradt a 3D Touch is, azaz továbbra is lehet erősen nyomkodni a kijelzőt. Az új, A10 Fusion processzornak köszönhetően az üzemidő is sokat javult, az iPhone 7 immár átlagosan 2 órával tovább bírja egy iPhone 6S-nél.

Szerencsére az iPhone 7-re már nem kell sokat várni, az előrendelés szeptember 9-én kezdődik, az árak pedig 649 dollártól indulnak. A Plus variánsért legalább 769 dollárt kell majd fizetni. Érdekesség, hogy nemcsak a 7-es jelenik meg, de a 6S is megváltozik, hiszen az elődben is bővítik a tárhelyet, immár 32 és 128 GB-os verziók közül lehet választani. Az első darabokat már szeptember 16-án átvehetik a szerencsés vásárlók, így hamarosan reméljük hozzánk is megérkezik az újdonság!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés