Connect with us

Hirdetés

technokrata

Beleolvasgatott a levelekbe a Yahoo?

Dotkom

Beleolvasgatott a levelekbe a Yahoo?

Érik az újabb botrány.

Egyre valószínűbb, hogy az adatlopás után újabb botránnyal nézhet szembe a Yahoo. Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) ugyanis azt állítja, hogy a vállalat a Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) kérésére egy olyan a programot készített, amely megfigyelte az érkező e-maileket, majd azokat továbbította is a hivatal számára. Mindez valós időben történt, így a levelek többségét a Yahoo nem tárolta el, csak néhány, kiválasztott üzenet landolt a vállalat szerverein.

marissa yahoo

Minderről a Yahoo két korábbi munkavállalója számolt be, akik azt is állítják, hogy az NSA mellett az FBI számára is kémkedett a vállalat. Az biztos, hogy nem sűrűn fordul ilyen elő (vagy legalábbis nem derül ki), az NPR rádió kommentátora szerint ez az első alkalom, hogy egy internetes vállalat eleget tesz a hírszerzés kéréseinek.

Marissa Mayers, a Yahoo vezérigazgatója már egy közleményt is kiadott az ügyben, állítása szerint ő egy törvénytisztelő ember és cégével együtt mindent megtesz, hogy betartsák a szabályokat. Amiket egyébként valószínűleg be is tartanak, az ugyanis 2008 óta kérésre adhatnak át adatokat a hírszerzésnek a vállalatok.

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés