Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbfejlesztett Pentium 4 chipkészlet

Laptop

Továbbfejlesztett Pentium 4 chipkészlet

A VIA továbbfejlesztette egyik Pentium 4-hez készített chipkészletét, melynek köszönhetően nagyobb memória sávszélességet értek el.

A VIA november 20-án jelentette be új chipkészletét, a VIA Apollo P4X266A-t. Az új chipset a már megjelent P4X266-ra épül, de annál nagyobb átviteli sebességre képes, ráadásul a VT8233A Sourth Bridge-dzsel kombinálva Ultra ATA/133 kompatibilis alaplap készíthető.

Természetesen az új chipkészlet is a Pentium 4 processzorok kiszolgálására alkalmas. Igen gyors DDR memóriavezérlője segítségével nagy átviteli sebességre képes. 400 MHz-es FSB órajelével támogatja az eddigi és a jövőbeli Pentium 4 processzorokat, akár 2 GHz-es órajel felett is. A VIA chipset moduláris architektúrájának (VIA Modular Architecture Platform: V-MAP) köszönhetően bármelyik eddigi VIA Apollo P4X266-ra vagy ProSavage DDR P4M266-ra épülő alaplaphoz módosítás nélkül illeszthető. A P4X266A North Bridge háromféle South Bridge illeszthető, köztük a már említett Ultra ATA/133 vezérlőt tartalmazó VT8233A.

A 0,22 mikronos csíkszélességgel gyártott chip 25 dollárba kerül 1000 darabos tétel esetén. Várható tehát, hogy hamarosan ezzel a chipkészlettel felvértezett alaplapok kerülnek a boltokba.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés