Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Samsung digitális fényképezőgépek I. – Samsung Digimax 50 duo: 0,5 Mpixel, 130 euro

Laptop

Új Samsung digitális fényképezőgépek I. – Samsung Digimax 50 duo: 0,5 Mpixel, 130 euro

A Samsung nem aprózta el a dolgot. Jelenleg öt új digitális fényképezőgépéről tudunk. Ezek között a VGA felbontástól a 3,3 Megapixelig minden szokásos felbontású gép megtalálható.

Az új gépek közül külsőre sok már ismerős lehet számunkra, főleg a Digimax 50 és a Digimax 330. Ez nem is meglepő, hiszen a külcsín nem sokat változott az elmúlt pár hónapban. Az új gépek típusjelének végén látható szám a felbontásra utal. A felbontást kerekítve adja meg, 10 ezer pixelben számolva. Mind az öt gépből USB-n keresztül tölthetjük át a kész képeket számítógépbe.

Az új gépek legkisebbike a Digimax 50 duo, ami 500 ezer pixeles felbontású, a típusjel alapján. Ez a gép a Digimax 35 MP3-hoz hasonlít mind külsőleg, mind képességeiben. A legfőbb különbség, hogy a Digimax 50 duo nem tartalmazza az MP3-lejátszó modult. Az optika fix gyújtótávolságú, 35 mm-es rendszerbe átszámítva a fókusz 38 mm-nek felel meg. Fényereje F2,3-as. A digitális képet CMOS érzékelő hozza létre, melynek felbontása 640×480 pixeles (vagy 320×240 pixeles) képek készítését teszi lehetővé.

Az expozíció paramétereit a gép automatikusan állítja be, ha szükség van rá vakut is használ. A tárgytávolság 40 cm-től a végtelenig terjedhet. Zársebesség tartománya 1/8 mp és 1/8000 mp közötti. Míg a Digimax 35 MP3-nak nem volt belső memóriája, a Digimax 50 duo 8 MB-tal rendelkezik, melyet nem lehet tovább bővíteni, de ilyen alacsony felbontásnál nincs is igazából nagy szükség rá. A 8 MB-ban 180 fotó fér el.

A kis készülék nem csak digitális fényképezőgépként használható, hanem webkameraként is. Sőt, talán inkább webkameraként, hiszen a gépen nincs LCD megjelenítő. Webkamera üzemmódjában akár 30 kép/mp-es sebességre is képes, amely valóban folyamatos videoképet eredményez.

A gép működtetéséhez két darab AA méretű elemre vagy akkumulátorra van szükség. Méretei: 92x65x36 mm, tömege 126 gramm elemekkel együtt. Ára várhatóan 130 euró körül alakul.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés