Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft nyilvánosságra hozta Windows XP SP1 beta és végleges változat megjelenési időpontjait

Laptop

A Microsoft nyilvánosságra hozta Windows XP SP1 beta és végleges változat megjelenési időpontjait

Először csak angol és német nyelven lesz elérhető az antitröszt-eljárás eredményeinek megfelelően kialakított, az illegálisan használt Windowsokra a telepítést megtagadó javítócsomag.

A Microsoft legfrissebb hivatalos információja szerint augusztus 14-én jelenik meg a Windows XP első javítócsomagja (SP1), miközben a beta változatot várhatóan még ma megkapják a tesztelők.

Az SP1 több mint 1700 hibajavítást tartalmaz – az összeset, amely az eredeti, 5.1.2600-as verzió megjelenése óta felmerült.

Az SP1 továbbá jelentős újításokat tartalmaz az eszköztámogatás terén – beleépítették ugyanis az eHome (Tablet PC, Mira és Freestyle) és az USB 2.0 kezeléséhez szükséges modulokat, miközben a Bluetooth-támogatás eszközhiányra hivatkozva egyelőre kimaradt.

Az augusztus 14-ei megjelenéskor az angol és német változatok lesznek azonnal elérhetők, a más nemzeti változatokra valószínűleg még napokat vagy heteket kell majd várni.

Ismeretes, hogy az SP1 a hírek szerint telepítésekor ellenőrizni fogja, hogy a használt Windows XP legális-e (vagyis hogy az aktiváláshoz használt kulcs nem lopott-e). Ha ugyanis nem találja ˝tisztának˝ az operációs rendszert, akkor megtagadja a telepítést – és ezzel egy időben az összes jövőbeni frissítés lehetőségét is letiltja. Az újratelepítés-próbálkozás-újratelepítés-próbálkozás-stb. játék pedig igencsak izgalmas és időrabló tevékenységnek fog számítani.

További újdonság, hogy az antitröszt-eljárás eredményeinek megfelelően a Microsoftnak az SP1-gyel a tavaly novemberben, a közte, az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodás értelmében úgy kell átalakítania a Windows XP operációs rendszert, hogy annak egyes beépített szoftverei kicserélhetők legyenek más versenytárs gyártók termékeire.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés