Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkészült a Windows Server 2003!

Laptop

Elkészült a Windows Server 2003!

A Microsoft legújabb szerver operációs rendszere ˝csomagolásra kész˝.

Elkészült a Windows Server 2003, a Microsoft legújabb szerver operációs rendszere. A termék ezzel RTM (released to manufacturing), vagyis ˝csomagolásra kész˝ állapotban várja az április 24-i hivatalos megjelenést.

Amint az ismeretes, és mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Microsoft a Windows Server 2003 #3765-öt szánta az ˝aranykódnak˝, amely ˝legújabb kori˝ ESCROW-túlélőként gyakorlatilag befejezetté tette a fejlesztést. A 3765 minden szempontból stabil, így döntő többségében ezzel a kóddal találkozhatunk a végleges termékben. Mégis azóta újabb buildek is jelentek meg. Az ok: egy apró hiba, amely miatt – bár nem jelentett funkcionális problémát (minthogy az ESCROW-eljárás sikeresen lefutott) – az egész folyamatot meg kellett ismételni. Az elindult láncreakció akkor a kód (hivatalos) elkészülését egy héttel későbbre tolta – az akkori hírek szerint addigi március 12. helyett csak 19-én került volna RTM (released to manufacturing) állapotba az operációs rendszer.

A módosított dátum előtt azonban hirtelen újabb csúszást jelentettek be, aminek értelmében már csak március 28-án várhattuk az operációs rendszert. A Microsoft azonban kiemelte, hogy a késés továbbra sem veszélyezteti a megjelenés április 24-ére tervezett időpontját – a Windows Server 2003-at tehát továbbra is az előre meghirdetett időpontban várhatjuk a boltok polcaira.

Korábban a hibát egyébként a jól működő 3765 utáni apró módosítások miatti további fejlesztési folyamat eredményeképpen született 3778-as buildben találták, amely hivatalos RTM-verzióként volt kiírva. A 3780-as build vette volna át a helyét, amely időközben túlélte az ESCROW eljárást. A fejlesztés aztán a 3787-es, majd a 3789-es buildet is átlépte, mire a 3790-es hibamentesre sikerült. Még mindig – mivel várható, hogy a Microsoft a Windows XP #2600-hoz hasonlóan valamilyen kerek számot ad majd a végleges terméknek – a 3800 mint végleges buildszám van kilátásban, annak ellenére, hogy a 3790-es lett az ˝aranykód˝.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés