Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az MSN 8.0 protokoll kikapcsolása ellenére használható az MSN Messenger 5

Laptop

Az MSN 8.0 protokoll kikapcsolása ellenére használható az MSN Messenger 5

Az üzembe helyezéshez patch telepítésére van szükség, amellyel az MSN Messenger 5 végülis tud csatlakozni a hálózathoz.

Ismeretes, hogy a Microsoft leállította az MSN 8.0 protokoll működését. Az intézkedés miatt nem használható például az MSN Messenger 5, melynek kommunikációjához szükséges a leállított protokoll.

A leállítás pontos okáról eddig nem derültek ki részletek, azonban az Interneten máris elterjedt egy patch, amellyel az MSN Messenger 5 végülis tud csatlakozni a hálózathoz. Ezzel a legutóbbi MSN Messenger, az 5.0.0340.beta bírható rá a csatlakozásra.

Korábban már előfordult hasonló probléma – az 5.0.0327-es beta verzióhoz tartozott egy patch is – ugyanis problémái akadtak a kommunikációs szerverekhez való csatlakozással. A patch egyébként tökéletesen helyreállította a hibát. Az újabb verziónak eddig nem voltak kapcsolódási problémái – egyszesmind nem volt szükséges patch sem a működéséhez. Ez most megváltozott – azonban nem tudjuk, van-e összefüggés a két eset között.

Gyanús azonban, hogy míg a korábbi esetben szoftverhibáról volt szó, most a patch a Microsoftot illegálisan játssza ki – ezért az ellenkezőjéről való megbizonyosodásunkig a patch letöltéséhez nem teszünk közzé saját vagy egyéb szerverre mutató linket.

***

Szerkesztőségünk mereven elhatárolja magát bármiféle, a hatályos törvényekbe vagy jogszabályokba ütköző tevékenységtől – ennek értelmében az ilyen és ehhez hasonló tudósítások mindössze az eseményekről való hiteles tájékoztatást, és nem a tudósított tevékenységre való (figyelem)felhívást szolgálják!

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés