Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft JAVA Virtual Machine a Windows XP SP1a telepítése után is használható

Laptop

A Microsoft JAVA Virtual Machine a Windows XP SP1a telepítése után is használható

Bár a Microsoft hivatalosan kivette a JAVA Virtual Machine-t a Windows XP-ből, az – ha nagyon akarjuk – mégis használható.

Ismeretes, hogy a Microsoft a Windows XP SP1a kiadásával hivatalosan kivette a JAVA Virtual Machine-t a Windows XP-ből, hogy helyette a felhasználók a SUN változatát telepítsék (ezt automatikusan megteszi majd a hamarosan megjelenő Windows XP SP1b).

Az ügy hátterében a Microsoft és a Sun közötti, régóta húzodó per áll, amellyel – nagyon leegyszerűsítve – a vállalatok azt kívánják eldönteni, hogy melyikük JAVA Virtual Machine (platformfüggetlen szoftverfuttató környezet) programja (ezt Magyarországon olyan ismert internetes szolgáltatások használják, mint például az OTP Direct) legyen része az operációs rendszernek. A SUN pert nyert, így J. Frederick Motz amerikai bíró kötelezte a Microsoftot saját JAVA VM-jének lecserélésére a SUN azonos funkciójú termékére, aminek első lépéseként a Microsoft a Windows XP SP1a-val teljesen kivette a JAVA VM-t az operációs rendszerből.

Azonban ezzel a Microsoft JAVA VM nem halt ki végleg, ugyanis visszaállításához mindössze le kell tölteni az Internetről és telepíteni – az eredmény az eredeti (SP1-es) állapot, akkor is, ha a javítócsomag ilyen formában – hivatalosan – már nem érhető el.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés