Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új P4, régi P4, mi a különbség?

Laptop

Új P4, régi P4, mi a különbség?

Hamarosan nyakunkon az 533 MHz-es FSB-vel üzemelő Pentium 4 processzorok serege. Az eddig megismert típusokhoz képest lesz vajon az FSB-n kívül valami változás?

Sajnos nem. Egy 400 MHz-es FSB-t használó, Northwood maggal szerelt P4 és fiatalabb társa, az 533 MHz-es FSB-vel üzemelő B jelzésű P4 egész pontosan megegyezik belső felépítését tekintve.

A különbség, na meg az a plusz néhány dollár egyedül a használható, pontosabban használandó buszsebességben jelenik meg. Ennek ellenére problémák léphetnek fel a közeljövőben, ugyanis bizonyos alaplapokban fognak csak működni mindkét változat képviselői, minden egyéb esetben nagyon oda kell majd figyelni vásárlásnál. Eddig egyetlen alaplapról szereztünk tudomást, melyben bármilyen Socket 478-as Pentium 4 processzort használhatunk, ez pedig az Intel D850EMV2.

További problémát jelenthet, hogy bizonyos hírforrások szerint az Intel 850E (Tehama E) alaplapi chipset mellett már csak 40 nanoszekundumos RDRAM memóriamodulokat használhatunk, a ma használatos 45 nanoszekundumos típusok nem alkalmazhatók. Ezek az új típusú RIMM modulok egyelőre csak az USA területén tűntek fel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés