Connect with us

Hirdetés

technokrata

Beleolvasgatott a levelekbe a Yahoo?

Dotkom

Beleolvasgatott a levelekbe a Yahoo?

Érik az újabb botrány.

Egyre valószínűbb, hogy az adatlopás után újabb botránnyal nézhet szembe a Yahoo. Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) ugyanis azt állítja, hogy a vállalat a Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) kérésére egy olyan a programot készített, amely megfigyelte az érkező e-maileket, majd azokat továbbította is a hivatal számára. Mindez valós időben történt, így a levelek többségét a Yahoo nem tárolta el, csak néhány, kiválasztott üzenet landolt a vállalat szerverein.

marissa yahoo

Minderről a Yahoo két korábbi munkavállalója számolt be, akik azt is állítják, hogy az NSA mellett az FBI számára is kémkedett a vállalat. Az biztos, hogy nem sűrűn fordul ilyen elő (vagy legalábbis nem derül ki), az NPR rádió kommentátora szerint ez az első alkalom, hogy egy internetes vállalat eleget tesz a hírszerzés kéréseinek.

Marissa Mayers, a Yahoo vezérigazgatója már egy közleményt is kiadott az ügyben, állítása szerint ő egy törvénytisztelő ember és cégével együtt mindent megtesz, hogy betartsák a szabályokat. Amiket egyébként valószínűleg be is tartanak, az ugyanis 2008 óta kérésre adhatnak át adatokat a hírszerzésnek a vállalatok.

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés