Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszteltük, imádtuk, nincs kérdés: Beépítettük a Kingston UV500-at és nem bántuk meg!

Tesztek

Teszteltük, imádtuk, nincs kérdés: Beépítettük a Kingston UV500-at és nem bántuk meg!

Teszteltük, imádtuk, nincs kérdés: Beépítettük a Kingston UV500-at és nem bántuk meg!

Mint a villám, ahogy annak lennie kell!

Nemrégiben kaptunk tesztelésre egy KINGSTON 240GB UV500 mSATA 2.5″ típusú SSD-t, amit ahogy beépítettünk a gépembe, egyből levitte a fejünket!

kingston-ssd_01

Maga az installáció nem igényel rakétaszerelői tudást, legalábbis a Dell Precision M4800-as gépezetnél semmiképp sem, hiszen miután leszedtük a hátuljáról a fedlapot, egyből megtaláljuk az árulkodó lyukas részt, ahova helyeznünk kell az SSD-t. Csatlakozókkal előre egyértelműen bedugjuk a helyére, és már mehet is a száguldás, hiszen ez a kis miniatűr gépezet amellett hogy 240 GB tárhelyet kínál nekünk, 520 MB/s olvasási és 500 MB/s írási sebességet is nyújt, ami elképesztően durva a 7200 fordulatos merevlemezekhez képest, konkrétan tízszer gyorsabb bármilyen másolás, bármilyen adatkezelés. Természetesen használhatjuk simán csak tárolásra, ami amellett, hogy villámgyorsan tudunk adatokat rakosgatni le-föl a vincsire, korántsem elhanyagolható tényező, hogy a Kingstonnak ez az első  teljes lemeztitkosítást biztosító 3D NAND-kompatibilis SSD-je. Az UV500 AES-256 bites hardveralapú, teljes merevlemezes titkosítással védi a kényes adatokat, amely biztosítja az adatok védelmét a teljesítmény csökkenése nélkül, és megfelel a TCG Opal 2.0 titkosítási szabványnak.

kingston-ssd_02

Mint az általában a mozgó alkatrész nélküli eszközökre igaz, itt is meg kell említenünk, hogy a meghibásodás valószínűsége szinte a nullával egyenlő. Gyakorlatilag annyit érzékelünk belőle, mint egy memóriakártyából, ami annyira gyors, hogy szinte észre sem vesszük, hogy van és szerintem ez a fő megfejtés az ilyen eszközöknél. Senki sem várja el, hogy csillogjanak/villogjanak, kávét főzzenek nekünk és kommunikáljanak az okostelefonunkkal, egyszerűen végzik a dolgukat és megkönnyítik az életünket és ebben bizonyítottan az egyik legjobb a Kingston.

Adattárolás mellett beszélnünk kell az adatkezelésről és a rendszerről is. Ha ilyen SSD-re telepítjük fel operációs rendszerünket biztosan nem fogjuk megbánni, hiszen brutális stabilitást és gyorsaságot kapunk. Mint ahogyan azt előbb említettük tízszer gyorsabb egy átlagos merevlemeznél, ezáltal az operációs rendszerünk munkavégzésének ideje is ennyivel fog csökkenni, ami viszont már nagyon keményem meglátszik, gyakorlatilag semmire sem kell várnunk a jövőben!

kingston-ssd_03

Ajánlott fogyasztói ára 22.390 HUF, ami egyáltalán nem sok egy ilyen eszközért, amit az ember hosszú távra vásárol a saját ráncainak kisimítása érdekében.

További Tesztek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés