Connect with us

Teszteltük, imádtuk, nincs kérdés: Beépítettük a Kingston UV500-at és nem bántuk meg!

maxresdefault

Tesztek

Teszteltük, imádtuk, nincs kérdés: Beépítettük a Kingston UV500-at és nem bántuk meg!

Teszteltük, imádtuk, nincs kérdés: Beépítettük a Kingston UV500-at és nem bántuk meg!

Mint a villám, ahogy annak lennie kell!

Nemrégiben kaptunk tesztelésre egy KINGSTON 240GB UV500 mSATA 2.5″ típusú SSD-t, amit ahogy beépítettünk a gépembe, egyből levitte a fejünket!

kingston-ssd_01

Maga az installáció nem igényel rakétaszerelői tudást, legalábbis a Dell Precision M4800-as gépezetnél semmiképp sem, hiszen miután leszedtük a hátuljáról a fedlapot, egyből megtaláljuk az árulkodó lyukas részt, ahova helyeznünk kell az SSD-t. Csatlakozókkal előre egyértelműen bedugjuk a helyére, és már mehet is a száguldás, hiszen ez a kis miniatűr gépezet amellett hogy 240 GB tárhelyet kínál nekünk, 520 MB/s olvasási és 500 MB/s írási sebességet is nyújt, ami elképesztően durva a 7200 fordulatos merevlemezekhez képest, konkrétan tízszer gyorsabb bármilyen másolás, bármilyen adatkezelés. Természetesen használhatjuk simán csak tárolásra, ami amellett, hogy villámgyorsan tudunk adatokat rakosgatni le-föl a vincsire, korántsem elhanyagolható tényező, hogy a Kingstonnak ez az első  teljes lemeztitkosítást biztosító 3D NAND-kompatibilis SSD-je. Az UV500 AES-256 bites hardveralapú, teljes merevlemezes titkosítással védi a kényes adatokat, amely biztosítja az adatok védelmét a teljesítmény csökkenése nélkül, és megfelel a TCG Opal 2.0 titkosítási szabványnak.

kingston-ssd_02

Mint az általában a mozgó alkatrész nélküli eszközökre igaz, itt is meg kell említenünk, hogy a meghibásodás valószínűsége szinte a nullával egyenlő. Gyakorlatilag annyit érzékelünk belőle, mint egy memóriakártyából, ami annyira gyors, hogy szinte észre sem vesszük, hogy van és szerintem ez a fő megfejtés az ilyen eszközöknél. Senki sem várja el, hogy csillogjanak/villogjanak, kávét főzzenek nekünk és kommunikáljanak az okostelefonunkkal, egyszerűen végzik a dolgukat és megkönnyítik az életünket és ebben bizonyítottan az egyik legjobb a Kingston.

Adattárolás mellett beszélnünk kell az adatkezelésről és a rendszerről is. Ha ilyen SSD-re telepítjük fel operációs rendszerünket biztosan nem fogjuk megbánni, hiszen brutális stabilitást és gyorsaságot kapunk. Mint ahogyan azt előbb említettük tízszer gyorsabb egy átlagos merevlemeznél, ezáltal az operációs rendszerünk munkavégzésének ideje is ennyivel fog csökkenni, ami viszont már nagyon keményem meglátszik, gyakorlatilag semmire sem kell várnunk a jövőben!

kingston-ssd_03

Ajánlott fogyasztói ára 22.390 HUF, ami egyáltalán nem sok egy ilyen eszközért, amit az ember hosszú távra vásárol a saját ráncainak kisimítása érdekében.

További Tesztek

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő