Connect with us

Hirdetés

technokrata

A felső-középkategória csúcsán: Mindennapi használat közben teszteltük a Samsung Galaxy A8-at

Tesztek

A felső-középkategória csúcsán: Mindennapi használat közben teszteltük a Samsung Galaxy A8-at

A felső-középkategória csúcsán: Mindennapi használat közben teszteltük a Samsung Galaxy A8-at

Tökéletes választás annak, aki egy gyors és menő készüléket szeretne, de nem az egész havi fizetését szeretné rászánni

Érdemes azzal kezdeni a történetet, hogy mint aktív Samsung Galaxy S8 felhasználó eleve egy kis elfogultsággal álltam hozzá, amikor megkértek, hogy teszteljem ezt a készüléket, hiszen nem csak jelenleg, de mindig is Samsungjaim voltak, az Omnia II-től kezdve a Note 3-mon át egészen az S8-ig, úgyhogy mondhatni tapasztalt vagyok a témakörben, de legalábbis nem idegen számomra a készülék, a márka és a kezelési felület.

20180319_134319

Benyomások

Amikor először kicsomagoltam, meglepődtem a súlyán, hiszen érezhetően nehezebb, mint az S8, ugyanis 172 grammot nyom, míg az S8 csak 155-öt. Ez nüansznyinak tűnhet, de ha egymás után veszi kezébe az ember a két készüléket, rendesen érezhető a különbség. Sebaj, legalább van benne anyag, nem fogom összeroppantani. Ettől függetlenül a telefon külsőre kecses, a képernyő ugyebár olyasmi, mint az S8-nál, csak nincs edge képernyő (5.6” Infinity Display). Ha a külsőben nem is, a bekapcsoláskor észrevettem egy aprócska dolgot, ami nekem szemet szúrt (illetve ezesetben ujjat), az nem más, mint a gombnyomás „ereje”. Rendesen adni kell neki, hogy érzékelje a nyomást, cserébe nem nyomódik be csak úgy az ember zsebében, tehát ’valamit valamiért’ elven készülhetett a konstrukció, én speciel jobban szeretem a puhább, könnyebben nyomkodható fizikai gombokat (ez minden fajta kütyüre értendő).

20180319_1328590

Bekapcsolás után

Az első rezgésből lehet érezni, hogy itt bizony az ’A’ szériáról van szó. Valahogy ezt a furcsa rezgést még mindig nem tudták megoldani, amit viszont az S8-ban már nem lehet érzékelni. Lehet, hogy a fém váz teszi, de az egész olyan, mintha egy sokkoló rázná meg a kezünket, brutális, erős és gyors. Ez hosszú távon nem tesz túl jót az ízületeknek, főleg, ha a gépelésnél bekapcsolva hagyjuk a ’válasz rezgést’. Miután bekapcsolt a képernyő, a szokásos ízléses Samsung Experience felületen találtam magam, ahol egyből bejelentkeztem mindenhova és gyakorlatilag tükröztem az aktuális készülékemet, így a mindenféle/fajta beállítás körülbelül 5 percet vett igénybe, aminek kifejezetten örültem, hiszen semmi kedvem sem volt fél napokat eltölteni azzal, hogy személyre szabjam a készüléket, úgyhogy ez egy nagyon jó pont.

20180319_132831

Használat közben

A képernyőtől se várjuk a maximumot, csak a majdnem-maximumot, hiszen a Super Amoled azért nem az, ami az S szériában van, oldalról kicsit elmegy a fénye, a fekete kicsit barnás-szürke, de ha van fényerő, akkor minden rendben van, ahogy az a képeken is látszik. Mind az előlapi, mind a hátlapi kamera 16 MPx-es felbontással üzemel, aminél sokkal jobb kamerára egy átlag felhasználónak soha nem lesz szüksége. Sajnos ebbe a készülékbe már nem rakták bele a retinaszkennert, így a biometrikus azonosításra kizárólag az ujjlenyomat olvasóval van lehetőség. Videó felvétel Full HD 1080p 30fps-sel történik, lassított felvételre való opciót itt sem találunk, az marad a felsőkategória kiváltsága. Az akkumulátora megegyezik nagyobb testvéréével,  Gyakorlatilag ezzel a pár aprósággal minden negatívumot megemlítettem a készülékről, innentől kezdve csak pozitívan lehet róla nyilatkozni, hiszen gyors, mindent azonnal megcsinál, tényleg csak egy hajszálnyival lassabb mint az S8, viszont árban nem elhanyagolható a különbség, jelenleg kártyafüggetlenül  körülbelül 115.000-ért lehet újonnan hozzájutni.

20180319_132800

Végítélet

Összességében egy igazán remek telefonra számíthatunk, ha a Galaxy A8-at vásároljuk, gyakorlatilag a felsőközépkategóriás telefonok csúcsáról van szó. A 8 magos proci és 4 GB RAM gondoskodik arról, hogy a hétköznapi használat során ne kelljen várnunk semmire, minden azonnal megtörténik. Ettől függetlenül ne gondoljuk azt, hogy ekkora összegért a világ legjobb telefonját kapjuk a kezünkben, de ha valaki nem elvetemül ‘mobil-freak’, viszont szeretne egy okos, jól használható telefont, ami ráadásul kifejezetten ízléses külsővel rendelkezik, annak mindenképp érdemes az A8-ra befizetni, amit amúgy az összes Samsung márkakereskedésben ki lehet próbálni, sőt akár órákig is lehet nyomkodni.

További Tesztek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés