Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Alcor Zest Q933R – Kép a gépben

Tablet tesztek

Teszt: Alcor Zest Q933R – Kép a gépben

Kiváló kijelzőjével és alacsony árával igyekszik magára vonni a figyelmet az Alcor táblagépe.

Erőteljesen ostromolja a táblagép piacot az Alcor, a magyar központtal tevékenykedő vállalat ugyanis jó áron kínál korrekt modelleket, ez alól pedig jelen tesztünk alanya, a nem túl fantáziadúsan Zest Q933R névre keresztelt készülék sem kivétel.

Csomagolás

A fehér és türkiz színekkel tarkított doboz a márkára jellemző formanyelvet hordozza magán, aki fogott már akár egyszer is a kezében egy Alcor dobozt, az azonnal ismerősként tekint a csomagolásra. A 2 év garancia és az Android figura ábrája alatt találjuk magát a készüléket, természetesen fóliák közé csomagolva.

DSC06715

Alatta egy külön kis dobozkában helyezték el az OTG-USB kábelt, a töltőt és a headsetet is. Hatalmas negatívum, hogy a készülék microUSB-n keresztül nem tölthető, életre keltéséhez mindenképpen a hálózati csatlakozó szükséges. Mostanság már különlegességnek számít, de használati útmutatót is mellékeltek, itt az alapvető beüzemeléshez szükséges információkat találjuk meg.

Külső

Nem mondanám, hogy kifejezetten a külseje adja majd el az Alcor modelljét, a fekete előlapú táblagép ugyanis egyáltalán nem tűnik ki a konkurensek közül. Az egyedüli érdekesség dizájn tekintetében az iPad modellekéhez hasonló lekerekített él, ez a megoldás ennek a modellnek is jól áll, hozzátesz a külsőhöz.

DSC06710

Tény, hogy legfeljebb addig érdekel minket a külső, amíg a 9,7”-es IPS kijelző életre nem kel a szemünk elött. Az elképesztő, 2048 x 1536 pixel felbontású panel ugyanis kristálytiszta képet ad, első kézbevételkor az ember egy sokkal drágább eszközre számít, pedig tesztalanyunk alig került többe 60 ezer forintnál. A technológiának hála a betekintési szöget sem érheti kritika, egyedül az érzékenysége nem éri el a ma kapható csúcsmodellekét, picit erősebben kell hozzáérni, hogy minden világos legyen számára. Az előlapon találunk még egy videohívásokhoz használatos VGA kamerát is.

DSC06714

A fém hátlap síkját egyedül a 2 megapixeles kamera krómgyűrűje töri meg, ezen kívül csak a vezetéknélküli szolgáltatásokhoz használt antennák fedele méltó különösebb említésre. Csatlakozókból illetve gombokból el vagyunk látva dögivel, a 3,5 mm-es jack mellett a microUSB, a miniHDMI és a töltő portja foglal helyet, melléjük a hangerőállító- és a bekapcsológomb került. Itt találjuk még a mono hangszórót is, a microSD kártyanyílás már oldalra került. Az összeszerelési minőséggel nagyon elégedett voltam, jó látni, hogy egy megfizethetőnek szánt készülék esetén is odafigyeltek a helyes kivitelezésre. 9,9 mm-es vékonyságával és alig 582 grammos súlyával pedig kézben tartani sem nagy teher, utazás során  kiválóan használható a készülék.

Hardver/Szoftver

A Q933R meghajtásáról egy négymagos, 1,6 GHz-en üzemelő Cortex-A9 processzor és 2 GB RAM gondoskodik, az Android 4.2.2 Jelly Bean pedig ezen adatoktól elvárhatóan igen gyorsan üzemel.

alcor_1

A működési sebességet egy pillanatig nem érheti kritika, még a hatalmas felbontású kijelzővel is megbírkózik a modell, igaz, egyedi felület nem került rá, minden úgy néz ki, ahogy azt a Google megálmodta.

alcor_2

 

Ez amúgy a szoftverkínálatra is igaz, a gyári Android applikációkon kívül mindössze két programot helyeztek el az Alcor mérnökei, az egyik az apkinstaller, ezzel az androidos programokat telepíthetjük fel a memóriakártyánkról, a másik pedig az Explorer nevű fájlkezelő.

alcor_3

Ezen kívül tényleg semmi érdemlegeset nem találunk, még egy Youtube sem került fel a készülékre, mindent magunknak kell letöltenünk.

Multimédia/Adatkommunikáció

Mint már említettem, a hátlap egyik legnagyobb dizájn megoldása a króm gyűrűvel körbevont kamera. Az elkészült képek minőségét elnézve tényleg ez a legjobb dolog, ami azt a szegény kamerát érhette.Az elkészült képek minősége erősen felejtős, leginkább videohívásokhoz érdemes használni. Zenei téren már jobb a helyzet, bár a gyári headset minősége olcsónak mondható és a hangszóró sem jeleskedik  tiszta hangzásban, az androidos szoftver még mindig jó és egy jobb minőségű fejhallgatóval már igazi film és zenebarát eszközzé válhat az Alcor modellje.

IMG_20110129_232208

Kedvenc zenéinket Bluetooth 4.0 kapcsolaton át küldhetjük át ismerőseinknek, az otthoni hálózatból pedig az N-es szabványú Wifi-t is támogatja a készülék. Tartalmainkat természetesen nagyobb képernyőn is megoszthatjuk, a miniHDMI csatlakozó segítségével, igaz a kábelt külön kell beszereznünk. A sok nyomkodás azért nyomot hagy a készüléken, a 7800 mAh-es akkumulátor aktív használat esetén körülbelül 5-6 órát bír ki, játékos kedvűek számoljanak ezen érték felével.

Megéri

Egy ilyen erős hardver és egy ilyen komoly kijelző mindössze 60 ezer forintos árért bizony nagyon jó vétellé teszi az Alcor készülékét. Igaz, hogy a kamera gyenge, a dizájn pedig semmilyen, ám aki képes ezeket elfogadni, annak egy jó minőségű és olcsó táblagép kerülhet a fa alá.



Szólj hozzá!

További Tablet tesztek

Alcor Zest Q933R

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - Bombajó ár
  - Gyönyörű képernyő
  - Korrekt hardver
 
  Kontra:  
  - Gyenge kamera
  - Egyedi szoftverek hiánya
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 9"
  • kijelző felbontása: 2048 × 1536 pixel"
  • kijelző típusa: IPS"
  • eszköz mérete: 240 x 178 x 9.9 mm
  • tömeg: 582 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: Négymagos Cortex A9 , 1.5GHz
  • memória: 2048 MB
  • háttértár: 16 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, 3,5 mm audio, mini HDMI,
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 2 megapixeles hátoldali kamera, VGA felbontású előlapi kamera
  • video chat:  
  • video felbontás:
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: -
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0
  • GPS: -
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.2 Jelly Bean
  • spec. szoftverek:
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 7800 mAh
  • tapasztalat: 5-6 órát elmegy aktív használattal
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés