Connect with us

Hirdetés

technokrata

Arcfelismerővel korlátozzák Kínában a gyerekeket

kínai

LifeStyle

Arcfelismerővel korlátozzák Kínában a gyerekeket

Kép: The New York Times

Arcfelismerővel korlátozzák Kínában a gyerekeket

Arcfelismerős bejelentkezést vezet be a kínai techóriás Tencent, hogy így korlátozzák, hány órát és mikor játszhatnak az online játékokkal a 18 év alattiak.

A lépéssel az internetfüggőséget, kialvatlanságot akarják visszafogni.

Kínában kis túlzással már mindenben van arcfelismerő a banki fizetésektől a becsekkoló rendszerekig, így önmagában nem túl meglepő, hogy ezt most egy újabb viselkedésszabályzó területen is bevezetik: lényegében a 18-as karika és a Face recognition technológia ötvözéséről van szó, amivel a konfuciánus etika útjáról az online világban letérő gyerekeket akarják visszaterelgetni.

Az online játékok és a közösségi média kínai vezető vállalata, a Tencent áprilisban kezdte tesztelni az arcfelismerést, hogy megakadályozzák a gyerekek éjszakába nyúló online játékát. Az előzmény egy 2019-es törvény, ami azt korlátozta, hogy a gyerekek hány órát tölthetnek és mennyit költhetnek az online játékok platformján. A kínai kormányzat a rosszabb tanulmányi eredményekért, kialvatlanságért és a rövidlátásért is a neten töltött túl sok időt okolta, ezért a 18 év alattiaknak este tíz és reggel nyolc között „kiber kijárási tilalmat” vezettek be.

A rendelkezést azonban nem meglepő módon nagyon sokan kijátszották például úgy, hogy a szülők profiljával léptek be. Ezen kívánnak most változtatni azzal, hogy a fiatalkorúak csak arcfelismeréssel léphetnek be a platformra. A New York Times cikke szerint a tesztidőszak után a Tencent a héten vezette be szélesebb körben az arcfelismeréshez kötött beloggolást. A jelmondatuk:

„Gyerekek, tegyétek le a telefonokat, és menjetek aludni!”

Forrás: Telex

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés