Connect with us

Hirdetés

technokrata

Suse Linux: A hadsereg sem akadály!

Office

Suse Linux: A hadsereg sem akadály!

Újabb biztonsági tanúsítványokkal erősít a SUSE.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE Linux Enterprise Server 11 SP2 és a SUSE Linux Enterprise Server for System z 11 SP2 elnyerte a Common Criteria tanúsítvány Evaluation EAL4 szintű besorolását, az Assurance ALC_FLR.3 (EAL4+) minősítéssel kiegészítve. A tanúsítványok odaítélése előtt a SUSE termékeit és fejlesztési, valamint támogatási megoldásait szigorú biztonsági vizsgálatnak vetették alá az atsec information security szakemberei.

A Common Criteria tanúsítvány a SUSE Linux Enterprise Server biztonsági képességeire alapozva garantálja az ügyfeleknek a megbízható informatikai környezet üzemeltetését. Mivel a SUSE Linux Enterprise Server megfelel a nemzetközileg elismert és széles körben alkalmazott biztonsági értékelési szabványnak, azok a kereskedelmi és kormányzati szervek is alkalmazhatják bizalmas információik kezelésére, amelyeknek igazoltan biztonságos megoldásokat kell használniuk. A megoldás egyéb területeken is megállja a helyét, legyen szó katonai intézményekről, pénzügyi intézetekről vagy felhőalapú informatikáról.

suse_linux

A Linux számos olyan fejlett biztonsági funkciót vezetett be az évek folyamán, mint például a Mandatory Access Control (kötelező hozzáférés-vezérlés), amelyeket a virtualizált környezetekben mostantól a KVM is használ. A KVM virtualizációval kiegészített SUSE Linux Enterprise Server 11 SP2 OSPP-VIRT bővített csomagjának funkciói azt a célt szolgálják, hogy egyetlen, megbízható rendszeren, biztonságos módon futhassanak az elkülönített egységek, így fontos előrelépést jelent a virtualizáció szempontjából. Ezek a tanúsítványok is igazolják, hogy a SUSE elkötelezett a hosszú távú informatikai biztonsági stratégia iránt.   



Szólj hozzá!

További Office

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés