Connect with us

technokrata

Veszteséges a Nintendo

Dotkom

Veszteséges a Nintendo

Mintegy 460 millió dolláros veszteséget kénytelen elkönyvelni a japán játékgyártó cég. Kevés konzol fogyott.

A Nintendo bejelentette idei pénzügyi eredményeit, mely elég lehangolóra sikeredett. A japán gyártó mintegy 37.3 milliárd jen (459.5 millió dollár) működő veszteséget szenvedett el. Mindezek ellenére a vállalat optimista és a következő fiskális szakaszban 35 milliárd jen működő bevételt vár az eladásokból.
Eladási oldalról is a forgalmazott termékek iránti kereslet hanyatlásáról vagyunk kénytelenek beszámolni, ugyanis a 2010-2011-es időszakhoz képest 36.2%-ot esett a kézi konzolok, konzolok és játékok eladása. Történt mindez annak ellenére, hogy jelentősen levitték a jelenlegi forgalmazás alatt álló termékeik árát, úgy, mint a Wii-nek és a 3DS-nek. Az sem tett jót a Nintendónak, hogy az Apple és az Android mind-mind egyre erősebb piaci szereplő a kézi konzolos játékok piacán, ugyanis a mai oksotelefonokon már kiváló játékélményekre tehet szert bárki, aki hajlandó pár forintot rááldozni egy-egy játékra, nem beszélve az ingyenes tartalmakról. A japán játékgyár emellett a nemzeti valutájuk túlértékelt mivoltát is okolja a veszteségek miatt, de ettől még bizakodóak. Bíznak a Wii U-ban, a jóárusított 3DS-ben és az olyan jövőben megjelenő játékokban, mint a New Super Mario Brothers 2-ben vagy a Brain Trainingben.

Aki 3DS-t szeretne vásárolni, annak tanácsoljuk, hogy várja meg a nyár közepét, ugyanis a Nintendo újabb leárazást tervez a kézikonzolon, mely tavaly is egy kisebb lökést adott az eladásoknak, bár nem eleget. Mintegy 13 és fél millió eladott 3DS-t adtak el az elmúlt évben és minden eladott konzol mellé sikerült majdnem három hozzávaló játékot is eladni (36 millió darab). Érdekes, hogy a sima DS-ből jóval több fogyott, ugyanis abból több mint 80 millió példányt adtak el világszerte annak ellenére, hogy az előző generációsból, a sima Nintendo DS-ből csupán 5.1 millió darabot adtak el. A játékgyár fő terméke, a Nintendo Wii konzol egész éves eladása elmaradt a 3DS-től, ugyanis mintegy 9.84 millió egység talált gazdát az elmúlt egy évben, összességében viszont 102 millió játékot adtak el hozzá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin