Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érintőképernyős készülékekkel erősít az Acer

Laptop

Érintőképernyős készülékekkel erősít az Acer

A tajvani gyártó bemutatta a legújabb érintőképernyős eszközeit.

Az Acer a hétvégén bemutatta a legújabb érintőképernyős eszközeit. A modellek között van egy táblagép, egy érintőképernyős ultrabook és egy teljesen egyedi, 15″-es, a notebookot a táblagéppel kombináló termék is.

 

Iconia A1

Elsőként az Iconia A1 táblagépről rántotta le a leplet a new-yorki bemutatón a vállalat. A 7,9″-es, 1024 x 768 pixel felbontású, 4:3 képarányú IPS panel a gyártó szerint nagyban megkönnyíti az egykezes használatot, ami állíátsuk szerint kiemelt fontossággal bírt a fejlesztés során. Az Android 4.2 Jelly Bean meghajtásáról egy négymagos 1,2 GHz-es processzor gondolkozik. Az alig 11,1 mm vékony táblagépbe egy 5 megapixeles kamera is került, amely FullHD videók felvételére is képes.

Acer-Iconia-A1

 

A képeinket illetve videóinkat a beépített 8/16 GB memórián tárolhatjuk , illetve a micro HDMI port segítségével megtekinthetjük a televíziónk képernyőjén, vagy akár át is küldhetük barátainknak  Bluetooth 4.0 segítségével. Az akár 7 órán át is működő A1 Wifi-s kivitele már a hónap végén elérhető lesz mindössze 169 eurós áron, a fejlettebbik 3G-s kiadásra 1 hónappal többet kell várnia annak, aki hajlandó érte kifizetni a 219 eurós árat.

Aspire R7

Az egyik legérdekesebb modell az Aspire R7. A 15,6″-es érintőképernyővel rendelkező notebook ugyanis egy különleges zsanért kapott, amit a gyártó “Ezel” névre keresztelt.  A különleges megoldás segítségével a kijelző áthelyezhetővé válik, azaz ha nincs szükségünk a touchpadra, egyszerűen elé helyezzük a kijelzőt és kész.

acer_aspire_r7

 

Az sem akadály, ha egy kedves, velünk szemben ülő ismerősünk számára szeretnénk megmutatni valamit, egy fordítás és a megjelenítő máris feléje “néz”. A különleges kialakítás a sokak számára zavaró érintőkernyős, Windows 8-al szerelt notebookok használatát teszi emberközelivé, hiszen míg a hagyományos modelleken a kezünket a levegőben tartva kell navigálnunk, addig itt elég egyszerűen lefektetnünk a megjelenítőt és máris van egy hatalmasra nőtt táblagépünk.

master Helicon

A mérnökök nemcsak a külsőbe, a belsőbe is energiát fektettek, a beépített Intel Core i5 processzor mellé akár 256 GB-nyi SSD illetve 1 TB HDD is kérhető. Memóriából maximum 12 GB foglalhat helyet az R7-ben. A HDMI csatlakozó és a az SD kártya olvasó mellé 4 db 8 wattos hangszóró is került. A készülék leghamarabb június folyamán érkezhet meg a kereskedőkhöz, aki pedig meg szeretné vásárolni annak 999 dollárt kell a kasszánál hagynia.

Aspire P3

A sort folytatva a tajvani gyártó egy ultrabookról rántotta le a leplet. A szó talán nem teljesen pontos, hiszen egy táblagépről beszélünk, amihez készítettek egy speciális billentyűzetes “tartót” . Ahogy behelyezzük ebbe az eszközt egy szabványos ultrabook néz vissza ránk. A Windows 8-al érkező P3 kijelző 11,6″-es és HD felbontású.

acer-aspire-p3-ultrabook-laptop-notebook-windows-8-620x447

Azt sem mondhatnánk, hogy nehézsúlyú versenyzőről lenne szó, hiszen az egyedi megoldás ellenére is mindössze 1,39 kg-ot nyom a mérlegen. A beépített hardver az Intel Core i3-tól egészen i5-ig változhat, azt is eldönthetjük, hogy 60 vagy 120 GB-os SSD-vel készüljön el a legújabb szerzeményünk.

Aspire_P3

 

A P3 rendelkezik egy 5 megapixeles, FullHD videók felvételére képes kamerával is, aminek a képét a microHDMI port segítségével televízió-képernyőnkön is visszanézhetjük. Akinek megtetszett ez az ultrabook az már most megvásárolhatja, “mindössze” 600 euró fejében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés