Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videós hirdetésekre készül az Adobe

Dotkom

Videós hirdetésekre készül az Adobe

A „Primetime” projekt, az iparág első, több eszközön működő integrált videotartalom- és hirdetésszolgáltatása, növelni fogja a hirdetésekből származó bevételeket

Az Adobe Systems Incorporated a mai napon, az IAB éves vezetői csúcstalálkozóján és a Mobile World Congress rendezvényen bemutatta az iparág első, teljes mértékben integrált videotechnológiai platformját, amelynek kódneve Primetime projekt, és az internetre kapcsolódó valamennyi eszközön zökkenőmentes, tv-műsorszerű élményt biztosít a hirdetésekkel támogatott videók lejátszásakor. Ez a platform valamennyi főbb rendszeren egységesen biztosítja a videolejátszás és hirdetések minőségét, beleértve az Apple iOS, a Google Android és az asztali számítógépek operációs rendszereit, valamint a csatlakoztatott televíziókat is. A két fontos szakmai rendezvényen bemutatott Primetime elemei 2012 folyamán jelennek meg.

A Primetime egyetlen, teljes körű munkafolyamatot hoz létre, amely az Adobe adatfolyam-továbbítási technológiát, a tartalom védelmét, elemzését és optimalizálását a nemrégiben megvásárolt Auditude videós hirdetési felülettel egyesíti. A minőségi videoszolgáltatók ezzel az integrációval jobb minőségű megjelenítést biztosíthatnak az ügyfeleknek azáltal, hogy zökkenőmentesen és dinamikusan helyezhetik el a bármilyen internetre csatlakozó eszközön megtekinthető hirdetéseket bármilyen típusú tartalomban, legyen az lineáris, élő vagy igény szerinti. Az Adobe Digital Marketing Suite a Primetime szerves része, amellyel a médiavállalatok összevethetik a fogyasztási és bevételi adatokat a tartalmak és hirdetések személyre szabása érdekében.

„Az Adobe új videotechnológiai platformja átalakítja a videotartalmak és a hirdetések terjesztésének és felhasználásának módját – jelentette ki David Wadhwani, az Adobe digitális médiáért felelős üzleti részlegének alelnöke. – A Primetime projekt egyetlen megoldást kínál a médiavállalatoknak, amellyel a tartalmaikat szinte bármely táblaszámítógépen, mobiltelefonon, televízión vagy asztali számítógépen zökkenőmentesen terjeszthetik és értékesíthetik.”

A platform piaci megjelenésének első lépéseként az Adobe mától elérhetővé teszi a „Primetime Highlights” terméket. Ez az új video-közzétételi megoldás az Adobe Auditude hirdetési felületet egy webes alapú videoklip-szerkesztővel egyesíti, így lehetővé teszi az élő videofelvételek valós idejű, egyetlen munkafolyamat keretében történő létrehozását és értékesítését. A videók közzétevői azonnal elérhető, hirdetést tartalmazó videoklipeket hozhatnak létre még akkor is, ha az esemény még folyamatban van, így időszerűbbé tehetik a tartalmat és csökkenthetik a gyártási költségeket. A videoklipek az Adobe által biztosított videolejátszóval tekinthetők meg egy meglévő mobilalkalmazásban vagy egy webhelyen beágyazva. A Primetime Highlights megoldásban zökkenőmentes a tartalom és a hirdetések közötti átmenet, és a hagyományos tv-adásokhoz hasonlóan gördülékeny videolejátszást biztosít. A videokészítők már ma elkezdhetik a videóik közzétételét és értékesítését az iPad készülékeken. 2012-ben további platformok támogatása is várható.

Kiterjesztett szabványtámogatás, szakmai tanúsítványok

Az Adobe Auditude megkapta a Media Rating Council (MRC) Digital Video Ad Impression Statistics akkreditációját a hirdetéskezelési és értékesítési platformon keresztül terjesztett hirdetéseire. Az akkreditációnak köszönhetően a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy az Adobe által a hirdetések hatásának felmérésére használt statisztikák módszerei megfelelnek az MRC által kiadott, az ágazatra vonatkozó irányelveknek.

Az Adobe Access 4 szoftver támogatni fogja a natív iOS alkalmazásokat, és a meglévő támogatást az asztali számítógépeken használt operációs rendszerekre, az Android alkalmazásokra és a csatlakoztatott televíziókra is kiterjeszti. Az Adobe Access az iOS eszközökön a HLS (HTTP Live Streaming) protokoll használatával támogatja a tartalmakat, így lehetővé teszi a minőségi videók közzétevőinek a lehető legnagyobb, különböző eszközöket használó közönség elérését egyetlen tartalomvédelmi munkamenet és infrastruktúra használatával. A  korábban Adobe Flash Access néven ismert  Adobe Access már védi a böngészőkben és alkalmazásokban az RTMP és HDS (HTTP Dynamic Streaming) protokollok használatával terjesztett videókat.

Az Adobe adatfolyam-továbbítási technológiája az MPEG-DASH szabványt is támogatni fogja. Ezek az egyre népszerűbb szabványok a multimédiás tartalmak webes továbbítására szolgálnak, és segítenek a technológia heterogénné válásának csökkentésében. Az MPEG-DASH támogatása, amely várhatóan a HDS egyik profilja lesz, annak köszönhető, hogy az Adobe továbbra is számos szakági partnerrel működik együtt ezen a területen. Az Adobe ugyanakkor folytatja az innovációt és a HTTP Dynamic Streaming (HDS) nevű HTTP adatfolyam-továbbítási protokolljának fejlesztését, amelyet a legnagyobb műsorszórók használnak világszerte.

Elérhetőség
A Primetime bemutatása ma kezdődik a műsorszórók és médiavállalatok számára, és várhatóan 2012-ben lesz elérhető a Windows, a Mac OS, az Apple iOS, a Google Android, a Samsung SmartTV és egyéb platformok támogatásával. A platformot alkotó egyes termékek és technológiák változatlanul megvásárolhatók lesznek külön-külön is. Az Adobe Access várhatóan 2012 tavaszától fogja támogatni az iOS rendszert. További információkért és a bemutató videó megtekintéséhez látogasson el a Digital Media blogra.

A Primetime legfontosabb összetevői

  • Az Adobe Auditude hirdetéskezeléssel és -értékesítéssel biztosít minőségi hirdetési szolgáltatásokat a kiadóknak és médiavállalatoknak, amelyek ezáltal növelhetik tartalmaik értékét az internethez csatlakozó készülékeken, az üzemeltetési költségeket pedig csökkenthetik.
  • Az Adobe Digital Marketing Suite egy elemzési és optimalizálási termékekből álló integrált portfólió, amely betekintést nyújt a digitális marketingkezdeményezések teljesítményébe, és lehetővé teszi, hogy a reklámszakemberek relevánsabbá és hatékonyabbá tegyék azokat.
  • Az Adobe Access segítségével a tartalmak tulajdonosai, a terjesztők és a hirdetők megvédhetik a minőségi videókat, és biztonságosabban juttathatják el azokat az internethez csatlakozó készülékekre.
  • Az Adobe adatfolyam-továbbítási technológiák révén gazdag médiatartalom jeleníthető meg számos platformon, többek között az Apple iOS rendszeren is, a nagy teljesítményű protokollok pedig hozzájárulnak a sávszélességgel kapcsolatos költségek és a hálózati terhelés jelentős csökkentéséhez.
  • Az Adobe Pass gördülékenyen, egyszerűen és biztonságosan ellenőrzi a felhasználók jogosultságát a tartalmak használatára.
  • Az Adobe új video-közzétételi megoldása, a Primetime Highlights, egy webalapú videoklip-szerkesztővel ötvözi az Adobe Auditude hirdetési felületet, így lehetővé teszi az élő videofelvételek egyetlen munkafolyamatban történő azonnali létrehozását és értékesítését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés