Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lenovo Yoga – új ultra-tablet-book Kínából

Laptop

Lenovo Yoga – új ultra-tablet-book Kínából

A las vegas-i CES-en jelentette be a Lenovo az új IdeaPad-ját, a Yoga-t.

A Yoga egy különös hibrid, ugyanis nem más, mint egy ultrabook, amit magából kifordítva táblagéppé alakíthatjuk át. A készülék az idei év második felében érkezik a boltok polcaira, és körülbelül 1200 dollárba fog kerülni. A Yoga Windows 8-al érkezik, szóval a 13.1 colos érintőkijelzőt ki lehet használni mind a 10 ujjunkkal. A képernyő felbontása 1600×900 pixel. Egy jelenleg még ismeretlen intel processzor (esetleg processzorok) adja a gép számítási sebességét, és ezt akár 8 GB memóriával és 256 GB SSD-vel is kérhetjük. Akkumulátora az ígéretek szerint 8 órán át fog üzemelni.

Egy ultrbookhoz képes igen megnyerő a külseje, bőr csuklótámaszt kapott és puha tapintású billentyűzetet. A monitort mondhatni bárhogy forgathatjuk, akár állványszerűen is, de azt tudni kell, hogy ez a készülék nehezebb az átlagos táblagépeknél (bár ez egyáltalán nem olyan nagy baj), majdnem másfél kiló.

Ha áthajtogatjuk a kijelzőt tablet módba, a Windows 8 ezt automatikusan érzékelni fogja  és bekapcsolja az új Metro-kelezőfelületet.  Árról még nem esett szó, várhatóan nem az olcsó vagy a futottak még árba fog beleesni, de persze függeni fog a gép felszereltségétől is, hogy milyen vastagon fog a gyártó tolla az árcédulákon.

Egy kedves hiperaktív német kolléga pedig be is mutatja mindazt, ami elsőre elképzelhetetlennek tűnik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés