Connect with us

Hirdetés

technokrata

Veterán korba lép a Tetris

Laptop

Veterán korba lép a Tetris

A korai klasszikus játékok egyike, a Tetris a héten ünnepli 25-ik születésnapját.

A játékot egy akkor 29 éves orosz programozó, Alexej Pajitnov készíttette, aki már akkor gondolta, hogy egy nagyon szórakoztató játékot készített, amikor alig bírta abbahagyni a játékot.

A héten veterán korba lépő játék már több mint 70 millió példányban kelt el világszerte, s az igény mostanáig sem csökkent. A játék szinte az összes platformon elérhető volt, Amigán, Amstradon, Atarin, Commodore 64-en, NES-en és ZX Spectrumon is. Eredetileg a Nintendo Game Boy konzollal együtt került először kereskedelmi forgalomba, melyhez ingyen adták.

Összeraktam többféle matematikai feladványt és más fejtörőket, amiket mindig is szerettem. A program nem volt túl komplikált, nem volt pontszámozás és szintlépés sem, de elkezdtem játszani, és nem bírtam abbahagyni. Véleményem szerint a klasszikus játékok döntő többsége a 80-as, 90-es években született, csak a szerzők vagy a tulajdonosok nem fordítottak rá kellő figyelmet – mondta el az orosz programozó.

Pajitnov egészen 1996-ig alig látott pénzt a fejlesztéséből, ekkor ugyanis a jogok visszaszálltak rá a szovjet államtól, írja a Guardian.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés