Connect with us

Hirdetés

technokrata

Választható a Linux az osztrák iskolákban

Laptop

Választható a Linux az osztrák iskolákban

Komoly konkurenst kapott a Windows Ausztriában, egy alsó-ausztriai iskola tanárai önálló Linux verziót készítettek, írta meg az SG.hu.

A LinuxAdvanced nevű disztribúció egy pendriveon elfér, a Debian Lenny-változatán alapul. A kremsi gimnázium informatikai termeiben már minden számítógépen ez az operációs rendzser fut. A diákok maguk formázzák a pendriveokat, és másolják fel rá a szoftvert. Ezután akár otthon is használhatják ugyanazt a rendszert, amivel az iskolában dolgoznak.

A rendszerben megtalálható az OpenOffice irodai programcsomag, a Ktouch gépírás-oktató szoftver, és más hasznos programok. A tanulók 50 százaléka már otthon is használja a szoftvercsomagot.

A megoldás iránt már a többi iskola is érdeklődik. Elsősorban az OpenOffice használata iránt érdeklődnek, és 2012-ben lejárnak a szövetségi iskolák Microsoft licencei, és most dönthetnek, hogy mit fognak utána használni. A kremsi gimnáziumban pedig szeptembertől önálló netbook-osztály fog indulni, ahol természetesen ugyanezt a rendszert fogják használni, olvasható az SG.hu-n.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés