Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új sportolási lehetőségek várnak a Wii játékosokra

Laptop

Új sportolási lehetőségek várnak a Wii játékosokra

Júliusban jelenik meg az egyik legsikeresebb Nintendo játék a Wii Sports folytatása. A japán cég a mozgásérzékeny távirányítóval vezérelhető játékkonzol eladásainak a fellendülését várja az új szoftvertől.

A nyár közepén adják ki a Nintendo játékgépeire Japánban a nagy sikerű Wii Sports folytatását, a Sports Resort-ot. A játék első része a Wii konzolokkal egy időben jelent meg és jelentősen hozzájárult a játékgép sikeréhez. A Nintendo a nagy teljesítmény és a szép grafika helyett az egyszerű és szórakoztató játékokkal próbálta megnyerni a fogyasztókat, és ilyen volt a Wii Sports is, melyben különböző sporteseményeket lehetett szimulálni, a tenisztől kezdve a bokszig. A gyorsan népszerűvé vált játék sikerének kulcsa a Wii mozgás érzékeny távirányítója volt, amelynél alkalmasabb eszközt nehéz elképzelni a virtuális golfütések elvégzésére, vagy egy számítógépes kardcsata megvívására.

A Wii játékkonzol eladásai idáig minden várakozást felülmúltak, és több példányt értékesítettek belőle világszerte a rivális Playstation 3-nál, vagy az Xbox 360-nál. A közelmúltban azonban némileg csökkentek a Nintendo eladásai, és Japánban márciusban másfél éve először több PS3-at adtak el, mint Wii-t. A szakértők szerint a Playstation eladásait néhány új játék többek közt a Killzone és a Street Fighter megjelenése lendítette fel, és a Nintendo is hasonló hatást vár a hazai piacon a sportjátékának a folytatásától.

“A Sports Resort az év kulcsjátéka lesz. Ha van olyan szoftver, ami fellendítheti a hardver értékesítését, akkor ez az.”- mondta róla Satoru Iwata a Nintendo elnöke, aki szerint a jó játékokkal eredményesebben vehetik fel a versenyt a vetélytársaikkal, mintha árat csökkentenének.

A Sport Resorts-ban megtalálható lesz a legtöbb sportesemény, ami az előző részben is szerepelt és számos új versenyben is kipróbálhatják majd magukat a játékosok, akik többek közt jetski-t vezethetnek, vívhatnak és frizbit is dobálhatnak majd a mozgásérzékeny távirányítóval. A frizbit ráadásul vissza is hozza majd egy virtuális kutya a régóta várt sportjátékban.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés