Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új iMac és MacBook modelleket mutatott be az Apple

Laptop

Új iMac és MacBook modelleket mutatott be az Apple

Az Apple bemutatta az iMac és a MacBook gépeinek a legújabb modelljeit, valamint egy érintés érzékeny egeret.

Az Apple, miután bejelentette, hogy a negyedik üzleti negyedévében 1,67 milliárd dollár nyereséget ért el és több Macintosh-t és iPhone-t adott el, mint bármelyik korábbi üzleti negyedévében, bemutatta a számítógépeinek a legújabb modelljeit.

#img2#

Az amerikai gyártó az iMac asztali gépének az összes új modelljébe nagyobb monitort, erősebb processzort és több memóriát épített, mint a gépek előző verzióiba. A legolcsóbb iMac-ek monitorát 20″ről 21,5″-re növelték, míg a drágább és jobb képességű modellek monitorának a mérete 27″-re nőtt. Az új iMac gépek gyengébb modelljeibe az Intel 3.06 GHZ-es Core 2 Duo processzora került, a legerősebb képességű modelleket pedig 2.66 GHz-es Core i5 processzorral szerelték fel. Az asztali gép összes verziójába négy gigabált memóriát építettek, amit 16 gigabájtig lehet növelni. A legolcsóbb új iMac 1199, a legdrágább pedig 1999 dollárba fog kerülni Amerikában.

Az új MacBook-ba az Intel 2,26 GHZ-es Core 2 Duo processzorát, 2 gigabájt memóriát és egy 250 gigabájtos winchestert és LED megvilágosítású kijelzőt épített az Apple. Az új laptop akkumulátorának az üzemideje hét óra és egy többujjas irányítást lehetővé tevő touchpad-el is vezérelhető.

#img3#

Az Apple az új modellek mellett bemutatott egy új, Magic Mouse-nak nevezett egeret is. A drótnélküli, többujjas irányítást lehetővé tevő érintés érzékeny egéren nincsenek gombok és a segítségével az iPhone-hoz, vagy az iPod Touch-hoz hasonlóan vezérelhetőek a számítógépek. A Magic Mouse-t az új iMac számítógépekkel együtt és külön is árusítani fogják, az amerikai ára 69 dollár lesz.

“Az eredményeink megmutatták, hogy egy működő modellt hoztunk létre, és más gyártókkal ellentétben nekünk nincs szükségünk árcsökkentésre az eladásaink növeléséhez. A netbookok nem érdekelnek minket. Nem fogunk olcsó és silány termékeket készíteni, amit a vásárlók két nap múlva visszavisznek a boltba. Biztos vagyok benne, hogy a karácsonyi időszakban az új gépeinkkel is nagy sikereket érünk majd el”- nyilatkozta Tim Cook az Apple operatív igazgatója a modellfrissítés kapcsán a Reuters-nek.  



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés