Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új iMac és Mac mini modellek érkeztek

Laptop

Új iMac és Mac mini modellek érkeztek

Az Apple bejelentette asztali termékcsaládjának megújult változatait: az új iMac számítógépet és a nagy teljesítményű, integrált grafikus rendszerrel ellátott Mac mini modellt.

Az új 24 hüvelykes iMac kétszer nagyobb memóriával és tárhellyel kerül forgalomba, mint az előző generációs 20 hüvelykes modell. A megújult Mac mini közel ötször jobb grafikai teljesítményt nyújt a NVIDIA GeForce 9400M integrált grafikus vezérlőnek köszönhetően. Emellett a Mac mini a világ legenergiatakarékosabb asztali számítógépe, mely kevesebb, mint 13 watt energiát fogyaszt pihentető üzemmódban.

Minden iMac és Mac mini számítógép előre telepítve tartalmazza a Mac OS X Leopard operációs rendszert, valamint az iLife ’09 szoftvercsomagot.

Az iMac termékcsalád 20 hüvelykes változata 2,66GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral, 2GB méretű, 1066MHz-es DDR3 memóriával, 320GB méretű Serial ATA merevlemezzel, és NVIDIA GeForce 9400M integrált grafikus vezérlővel kerül forgalomba. A 24 hüvelykes iMac kiváló minőségű 1920×1200 felbontású szélesvásznú kijelzővel érhető el, mely 30 százalékkal nagyobb képernyőfelületet biztosít, a 20 hüvelykes modellhez képest. A 24 hüvelykes iMac akár 3,06GHz-es Intel Core 2 Duo processzort, 4GB méretű, 1066MHz DDR3 memóriát, 640GB vagy 1TB Serial ATA merevlemezt, valamint számos grafikai technológiát tartalmaz, az NVIDIA GeForce 9400M integrált grafikus vezérlőtől kezdve az NVIDIA GeForce GT 130-ig vagy ATI Radeon HD 4850 diszkrét grafikus vezérlőig.

Minden iMac beépített iSight kamerával, mikrofonnal és hangszórókkal ellátott fényes kijelzővel kapható, melyek egy vékony alumíniumból és üvegből készült házban kaptak helyet. Az új iMac tartalmaz továbbá egy Mini DisplayPort csatlakozót, melynek segítségével a modell összeköthető az Apple új, 24 hüvelykes LED Cinema Display kijelzőjével, de a DisplayPort, VGA, DVI és Dual-Link DVI kijelzőkhöz is elérhetőek adapterek. Az iMac tartalmaz beépített AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi hálózatkezelést; Bluetooth 2.1+EDR és Gigabit Ethernet technológiát; összesen hat USB 2.0 kaput (beleértve az Apple billentyűzeten lévő kettőt is); valamint egy FireWire 800 kaput.

Az új Mac mini egy innovatív, kisméretű asztali számítógép, mely mindössze 16,5 x 16,5 x 5,1 cm méretű. A kétféle modellváltozatban elérhető Mac mini 2GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral, maximálisan 4GB méretű DDR3 1066MHz-es memóriával, legfeljebb 320GB Serial ATA merevlemezzel, öt USB 2.0 kapuval, FireWire 800 kapuval és SuperDrive meghajtóval kerül forgalomba. A Mac minit – a korábbinál csaknem ötször jobb teljesítményt nyújtó – NVIDIA GeForce 9400M integrált grafikus vezérlővel látták el, és mostantól két kijelzős támogatással képes meghajtani két Apple vagy harmadik gyártótól származó kijelzőt, a Mini DisplayPort vagy DVI csatlakozókon keresztül. Az új modell pihentető üzemmódban kevesebb, mint 13 watt teljesítménnyel működik, és a szokásos PC gépeknél csaknem 10-szer kevesebb energiát fogyaszt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés