Connect with us

technokrata

Továbbfejlesztett, érintésfelismerő interaktív táblák a SMART-tól

Laptop

Továbbfejlesztett, érintésfelismerő interaktív táblák a SMART-tól

A SMART Technologies a napokban jelentette be új, érintésfelismerő rendszerét, amely a SMART Boad 600-as sorozat interaktív tábláiban lesz elérhető. Ez az első rendszer, amely képes különbséget tenni a speciális, a táblához kifejlesztett toll által, illetve ujjakkal, vagy akár tenyérrel írottak között.

A felhasználók számára ezentúl lehetőség nyílik, hogy a tollal felrajzolt ábrán ujjaikkal végezzenek el különböző műveleteket, vagy egyszerűen, a tenyerükkel legyenek képesek letörölni a felrajzoltakat. Korábban, a felhasználónak vissza kellett tennie a tollat a tábla tolltartó tálcájába, hogy így üzemmódot váltva, a kezüket használhassák.

Az érintésfelismeréssel a használat egyszerűbbé válik, hiszen az interaktív táblára történő adatfelvitel még hasonlatosabbá válik a hagyományos táblára való íráshoz, illetve a hagyományos táblaműveletekhez. Abban a pillanatban, ahogy a tollat a táblához érintjük, megjelenik a “tinta”. Amikor pedig ujjal érünk a táblához, a tábla azonnal érintés-felismerő üzemmódba kapcsol, és az ujjak kvázi egérkurzor funkciót tölthetnek be. Amikor a táblatörlőt vagy a tenyerünket használjuk a táblán, a digitális tinta eltüntethető. A tolltartó tálca és a SMART Notebook szoftver hosszú idő óta a leginkább felhasználóbarát interaktív táblává teszi a SMART Board interaktív táblát.

Az érintésfelismeréssel a SMART újabb lépést tett a hatékonyabb használat felé. Az interaktív táblát először használók még inkább ki lesznek segítve az új funkció által, könnyebben tudnak majd bemutatókat készíteni, ötletelést segíteni, illetve csoportmunkát bonyolítani, mert a funkció lecsökkenti a használat elsajátításának idejét is. Azok, akik már ismerik a SMART Board interaktív tábláit és megszokták használatát, ezentúl értékes időt takaríthatnak meg egy-egy bemutató, vagy tanóra előkészítése és megtartása közben. A SMART Board 600-as sorozat jelenlegi használói számára az érintésfelismerő funkciót mint hardverfrissítést vehetik igénybe a táblák értékesítőitől.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin