Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább bővít az EMC

Laptop

Tovább bővít az EMC

Az EMC tovább erősíti az együttműködést a többségi tulajdonában álló, de független VMware-rel és a Ciscoval.

Az EMC az Ybl rendezvényközpontban megtartotta immáron rendszeres reggelijét a sajtó képviselőivel, ahol szokás szerint ismertették az aktuális újdonságokból a legfontosabbakat.  A jó hangulatban és kötetlenül lezajlott beszélgetésen szó volt a VMware – CISCO – EMC, Virtual Computing Environment együttműködésről, amelynek célja a következő generációs adatközpont modellek kialakítása volt. A reggeli második felében a nemrégiben 2,1 milliárd dollárért vásárolt, és nagy sajtóvisszhangot kiváltott DataDomain megvásárlásáról ejtettek a résztvevők néhány szót.

Stratégiai szövetséget kötött a Cisco, az EMC és a VMware, amelynek célja, hogy virtualizált adatközpontokat és privát cloudokat (felhőket) építsen az ügyfeleiknek illetve emellett egy vegyesvállalatot is létrehoztak Acadia néven, amely a közös megoldások értékesítését, illetve támogatását biztosítja majd. A három vállalat szinte teljesen kiegészíti egymást, mivel a Cisco a hálózati eszközeit, szervereit adja bele a szövetségbe, az EMC a tároló egységeit és, különböző biztonsági, mentési, felügyeleti és visszaállítási szoftvereit, a VMware pedig a virtualizációs szoftverportfólióját. 
 
A virtualizációt választó cégek saját maguk indítanak el egy a teljes IT-t átható átalakulást. A virtualizációt választók előtt általában két lehetséges út áll: egy rendkívül sok munkát felemésztő saját kikísérletezés, vagy az egy gyártó melletti elkötelezettség. Az évről-évre történő fejlesztgetések eredménye egy véletlenszerűen fejlődő architektúra, amely megnövekedett beszerzési és üzemeltetési költségeket, nagy komplexitást, nehezen kielégíthető SLA-kat és egy soha el nem érhető ideális állapotot jelent. A saját felhő legfőbb üzenete az IT, mint szolgáltatás megjelenése, amelyben a szolgáltatás lehet belső megvalósítású, vagy külső, szolgáltatóktól vásárolt, esetleg ezek kombinációja. A privát felhő technológiai ínyencség, amely mindenki fantáziáját megmozgatja. Az így megvalósuló virtualizáció fő előnyei a drámai IT költségcsökkenés, és egyéb az üzletre gyakorolt pozitív hatások, mint például az üzleti prioritások hatékonyabb kezelése, az üzemeltetési költségek csökkentése, a komplexitás és a véletlenszerű architektúrák elkerülése.

Az alapvetően önálló “Vblock” nevű egységek a három gyártó által jóváhagyott, garantált, kipróbált és biztonságos és előre konfigurált infrastruktúra csomagok, amelyek képesek kiszolgálni akár 6000 virtuális gépet is. A rendszer könnyen bővíthető és az erőforrások is könnyen szétoszthatóak. A virtuális és a felhő rendszerek minden előnyével bírnak, mint a költséghatékonyság, gyorsaság és rugalmasság valamint, hogy a felhasználók nincsenek helyhez kötve bármelyik terminálon elérhetik adataikat, munkakörnyezetüket. Amennyiben pedig az egyes virtuális gépek erőforrásainak bővítésére van szükség könnyen és gyorsan megteheti azt a helyi IT csapat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés