Connect with us

Hirdetés

technokrata

Steve Jobs maradni akar a Disney-nél

Laptop

Steve Jobs maradni akar a Disney-nél

Egészségügyi állapotára hivatkozva a Disney cég el akarja távolítani az igazgatótanácsból Steve Jobs-ot. Az Apple volt vezetője viszont maradni akar, és a tanácson belül újraválasztást kezdeményez.

Steve Jobs az Apple korábbi igazgatója újraválasztást fog kérni a Walt Disney igazgatótanácsában, hogy továbbra is a grémium tagja maradhasson annak ellenére, hogy a betegsége miatt hagyta ott az Apple-t. Jobs 2006 óta a Disney tanácsának a tagja, amikor is a vállalat felvásárolta a Pixar-t. A Pixar-nak az 50,6 százalék az ő kezében van, illetve 4 milliárd dollárnyi Disney részvénye van, ezzel a legnagyobb részvényes a vállalatnál – adta hírül a People.

“Ha az Apple-t nem tudja tovább vinni, akkor a Disney-t miért tudná?” – tette fel a kérdést Charles Elston a delaware-i egyetem professzora. Steve Jobs érdemileg nem akart reagálni a kérdésre: “Miért nem hagynak már ezzel békén? Miért olyan fontos ez egyáltalán?”

Az Apple volt az a cég, aki az együttműködés után a Disney-t átvitte a digitális világba. Több millióan töltöttek le az iTunes-ról Disney rajzfilmeket és filmeket.

A volt Apple igazgatót több dolog is befolyásolja, hogy miért nem akarja otthagyni a Disney tanácsát. A legnagyobb részvényesként nem akarja kívülről nézni a mamutcéget, és a betegség ellenére így tevékeny ember maradhat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés