Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokoldalú nagyformátumú nyomtatók a Canontól

Laptop

Sokoldalú nagyformátumú nyomtatók a Canontól

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata októberben három nagyformátumú nyomtatóját kezdi el forgalmazni Európában: az eszközöket a számítógéppel segített tervezés (CAD), a térinformatikai rendszerek (GIS), valamint a nyomtatási szolgáltatók piacára szánja.

Az elsőként a drupa szakkiállításon bemutatott Canon imagePROGRAF iPF810 és Canon imagePROGRAF iPF820 modellek ebben a termékkategóriában az első 44″ méretű, öt színnel dolgozó nagyformátumú eszközök. A Canon imagePROGRAF iPF605 1200 dpi maximális felbontás mellett kiemelkedő minőségű 24″ méretű nyomatok elkészítését teszi lehetővé. A piac pillanatnyilag legvonzóbbnak számító nagyformátumú eszközei öt színnel dolgozó színezék és pigment alapú festéket használnak, így ötvözve a nagy sebességű nyomtatást a festéktakarékos működéssel és az alacsony üzemeltetési költségekkel.

Kivételes gyorsaság és pontosság

A Canon imagePROGRAF iPF810 és a Canon imagePROGRAF iPF820 modellek az A1-es nyomatokat 24, A0-ás nyomatokat pedig 47 másodperc alatt készítik el, így megfelelnek a nagyobb nyomtatás-kapacitási igényeknek is.

A nyomtatók akár 0,02 mm vékony vonalak nyomtatását teszik lehetővé 0,1 százalékos tartománypontosság mellett, amely minimális vonalvastagságot jelent a képfelbontás alapján számított elméleti érték tekintetében.. Ez a célpiacok számára ahol nélkülözhetetlen az épülettervek, térképek és műszaki tervek pontossága, valamint a költséghatékonyság A Canon imagePROGRAF termékcsaládot a CAD és GIS felhasználáshoz szükséges minőségi vonalnyomtatásra és termelékenységre tervezték. Az eszközök emellett támogatják a speciális HP GL/2 és HP-RTL fájlformátumokat.

A kifejezetten CAD és GIS piac valamint a bérnyomtatás területére szánt iPF810 és iPF820 sorozat sebesség, pontosság és ár tekintetében egyaránt a piaci kínálat élvonalában helyezkedik el. Független teszteken a Canon imagePROGRAF iPF820 gazdaságos üzemmódban harmadannyi tintafelhasználás mellett közel 50 százalékkal termelékenyebbnek bizonyult a versenytársakhoz képest” – mondta Anne Sharp, a Canon Europe nagyformátumú nyomtatókért felelős marketingigazgatója.

“Az elmúlt öt évben jelentős szeletet hasítottunk ki a piacból a többi szereplő részesedésének rovására. Az Infotrends legfrissebb adatai szerint a nyugat-európában a műszaki piacra szánt nagyformátumú nyomtatók szegmensében, a 61 cm és 153 cm közötti tartományban a volument tekintve az előző évi 8,3 százalékról 2007-ben 16,1 százalékra növeltük piaci részesedésünket. A kiemelkedő eredmény elsősorban az intenzív fejlesztésnek és termékpaletta bővítéseknek köszönhető” – tette hozzá a marketingigazgató.

Szoftvermegoldások

A hardveres megoldások mellett a Canon partnercégével, az SCP vállalattal kifejlesztett egy teljes körű nyomtatásvezérlő megoldást kínáló raszterkép-feldolgozó (RIP) szoftvert. Az SCP DaylightCAD for Canon alkalmazás egy olyan teljes nyomtatási csomag, amely segítségével lehetőség nyílik a megszakítások nélküli nyomtatásra asztali vagy hálózati nyomtatáskor egyaránt.

“A Canonnal együttműködve azok számára hoztuk létre az SCP DaylightCAD for Canon szoftvert, akik sokat dolgoznak műszaki rajzokkal, így folyamatos tervrajznyomtatásra van szükségük. Az SCP DaylightCAD for Canon szoftver különálló gépeken és hálózatban egyaránt folyamatosan működésben tartja a Canon nagyformátumú nyomtatókat: megszakítás vagy nyomtatási sorok nélkül adagolva a nyomtatandó fájlokat. Örömünkre szolgál, hogy a Canon szoftverpartnerei lehettünk ebben a fontos fejlesztésben” – mondta Petra Booker, az SCP ügyvezető igazgatója. Egyedülálló funkciók

Míg a két tekercsadagoló kezelésére képes iPF820 automatikusan vált a tekercsek között, lehetővé téve ezzel a különböző papírméreteket és típusokat használó nagyobb nyomtatási feladatok elvégzését, addig az iPF810 választható feltekercselő egységgel rendelkezik, amellyel lehetőség nyílik a gyors, folyamatos és felügyelet nélküli nyomtatásra. Mindhárom eszköz – a Canon imagePROGRAF iPF605 modellt is – képes a Canon által kínált egyedülálló szegély nélküli nyomtatásra, így a felhasználók a méretre vágás kiküszöbölésével időt takaríthatnak meg.

Canon imagePROGRAF iPF810 és az imagePROGRAF iPF820 modellben a nyomtatás megszakítása nélkül, működés közben is cserélhető festéktartályok 330 ml és 700 ml tintát tartalmaznak. A 80 GB méretű merevlemez mindkét nyomtatóban az ismétlődő feladatok, a nyomtatási sor és legfeljebb 30 felhasználói fiók létrehozását biztosítja. A biztonság növelése érdekében letiltható a fájlok mentése, illetve a tárolt adatok biztonságosan törölhetők a merevlemezről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés