Connect with us

Hirdetés

technokrata

Soha nem tapasztalt mértékben eshetnek vissza a számítógép megrendelések

Laptop

Soha nem tapasztalt mértékben eshetnek vissza a számítógép megrendelések

A Gartner elemzőcég szerint minden eddiginél nagyobb mértékben közel 12 százalékkal eshet vissza a számítógép megrendelések száma idén, és a visszaesés a fejlődő országok piacán is tapasztalható lesz.

Miközben a gazdasági válság a legtöbb technológiai ágazatban éreztette hatását, a személyi számítógépek piacán nem volt jelentős mértékű visszaesés tavaly, ebben az évben viszont valószínűleg a számítógépgyártóknak is az eladások csökkenésével kell számolniuk. “A gyártóknak rendkívüli viszonyokra kell felkészülnie idén, a felhasználók nagy része pedig vásárlás helyett a meglévő számítógépének az élettartalmát fogja kinyújtani.”- mondta el George Shiffler a Gartner kutatási igazgatója a Reutersnek.

Az elemzőcég szerint a PC eladások 11.9 százalékkal fognak csökkeni 2009-ben. Az asztali gépekből 32 százalékkal fogy majd kevesebb, mint egy évvel korábban, amit a laptopok eladásának kilenc százalékos emelkedése sem ellensúlyoz majd. A Gartner szerint a fejlődő országok piacán is több mint tíz százalékkal eshet vissza a megrendelések száma ebben az évben. A személyi számítógépek piaca idáig a legnagyobb mértékben 2001-ben csökkent, akkor 3.2 százalékkal esett vissza.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés