Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piacon a 2 terrabájtos merevlemez

Laptop

Piacon a 2 terrabájtos merevlemez

A Western Digital a Caviar Green Series család legújabb merevlemezét mutatta be, ami a 2 terrabájtos (TB) kapacitása mellett alacsony fogyasztásával tűnik ki. Eddig csak 1 és 1,5 terrás termékkel rendelkezett a cégnek – adta hírül az SG.hu informatikai híroldal.

A két terrabájtos kapacitás a négy darab 500 gigás tányérnak köszönhető, az adatátviteli sebessége pedig 300 megabájt (MB)/másodperc. 32 MB-os buffer van benne, illetve a fogyasztása óránként legfeljebb 7,4 watt, üresjáratban pedig 3,9 watt. A legfontosabb a háttértároló kifejlesztésénél, az energiafelhasználás és a zajszint csökkentés, illetve az élettartam növelés és a sebesség optimalizálása volt.

A vállalat tisztában van vele, hogy a 2 TB-os kapacitást még nagyon kevesen tudják kihasználni, de bíznak abban, hogy a jövőben meg fog nőni a kereslet a termék iránt, pont a háttértároló mérete miatt. Vetélytársa a merevlemeznek egyelőre nincs, az ára pedig 300 dollár (kb. 60 000 forint), ami valószínűleg csökkeni fog, ha a rivális vállalatok piacra dobják a saját termékeiket – közölte az SG.hu.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés