Connect with us

technokrata

Panaszt tettek az IBM ellen

Laptop

Panaszt tettek az IBM ellen

A T3 Technologies bepanaszolta az Európai Bizottságnál az IBM számítógépgyártót, mert az szerinte monopolhelyzetével visszaélt. Az IBM egyelőre nem kommentálta érdemileg az esetet.

A T3 Technologies az Európai Bizottság előtt panaszt tett az IBM cég ellen. Az IBM monopolhelyzetet teremtett az olyan nagyteljesítményű számítógépek piacán, amit informatikai cégek és nagyvállalatok használnak. A T3 szerint a gépek többségében, csak az IBM által kiadott operációs rendszerekkel futathatóak, emellett a vállalat engedélyeket és szellemi tőkét tartott vissza.

“Csak az IBM bocsát ki IBM kompatibilis nagyteljesítményű gépeket.” – közölte a T3 az oldalán. Az IBM nem kíván érdemileg válaszolni a vádakra.

2007-ben az amerikai szoftvergyártó cég a Platform Solution (PSI) az Európai Bizottság előtt panaszolta be az IBM-et, hogy nem adott meg engedélyeket és interfészekkel kapcsolatos információkat tartott vissza nagyteljesítményű gépekkel kapcsolatban. A vádat azonban ejtették mikor a PSI beleegyezett, hogy felvásárolja az IBM – adta hírül a BBC.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Monaco

SmartWatch

Új Monaco karórákat mutat be a Tag Heuer

2020. december 1. kedd
Casio G-Shock Dragon Ball Z karóra

SmartWatch

Különleges karácsonyi nyereményjátékot indított a Casio

2020. november 29. vasárnap
XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
samsung frame tv

Smart-TV

Virtuális utazás a The Frame TV képernyőjén

2020. november 24. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin