Connect with us

technokrata

Panaszt tettek az IBM ellen

Laptop

Panaszt tettek az IBM ellen

A T3 Technologies bepanaszolta az Európai Bizottságnál az IBM számítógépgyártót, mert az szerinte monopolhelyzetével visszaélt. Az IBM egyelőre nem kommentálta érdemileg az esetet.

A T3 Technologies az Európai Bizottság előtt panaszt tett az IBM cég ellen. Az IBM monopolhelyzetet teremtett az olyan nagyteljesítményű számítógépek piacán, amit informatikai cégek és nagyvállalatok használnak. A T3 szerint a gépek többségében, csak az IBM által kiadott operációs rendszerekkel futathatóak, emellett a vállalat engedélyeket és szellemi tőkét tartott vissza.

“Csak az IBM bocsát ki IBM kompatibilis nagyteljesítményű gépeket.” – közölte a T3 az oldalán. Az IBM nem kíván érdemileg válaszolni a vádakra.

2007-ben az amerikai szoftvergyártó cég a Platform Solution (PSI) az Európai Bizottság előtt panaszolta be az IBM-et, hogy nem adott meg engedélyeket és interfészekkel kapcsolatos információkat tartott vissza nagyteljesítményű gépekkel kapcsolatban. A vádat azonban ejtették mikor a PSI beleegyezett, hogy felvásárolja az IBM – adta hírül a BBC.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu