Connect with us

Hirdetés

technokrata

Orkok, trollok és tündérek miatt buknak az amerikai diákok

Laptop

Orkok, trollok és tündérek miatt buknak az amerikai diákok

Orkok, trollok és tündérek tehetnek a hiányzások jelentős részéről az amerikai egyetemeken a Szövetségi Kommunikációs Bizottság szerint. Debroah Taylor Tate az amerikai média működését felügyelő és szabályzó öttagú szervezet egyik tagja nyilatkozatot adod ki, amelyben azt állítja, hogy a főiskolai bukások és az iskolák elhagyásának egyik legfontosabb oka a World of Warcraft (WoW) internetes szerepjáték.

A világszerte több mint 11 millió példányban értékesített játékban, melynek kiegészítője a karácsonyi időszak egyik legnépszerűbb játéka volt, hősök és fantázialények bőrébe bújva más játékosokkal együtt kalandozhatunk egy misztikus világban. Tate azután fordult a nyilvánossághoz, hogy felhívja a figyelmet az online szerepjátékok oktatási rendszerre gyakorolt veszélyeire, hogy Vince Rapesh a Minnesotai Egyetem professzora egy helyi újságban ecsetelte azokat.

“A diákoknak komoly tudományos és magánéleti problémákat okoznak a számítógépes játékok. Az egyik játékfüggőről azt hittem, hogy füvezik, annyira rosszul nézett ki, aztán kiderült, hogy 28 órája játszott megállás nélkül”- idézte a Guardian a professzort. “Láttam kitűnő tanulókat megbukni, csak azért mert azt hitték, a Warcraft világa fontosabb. Többen is segítséget kértek tőlem, hogy meg tudjanak szabadulni a függőségüktől.” – állítja Rapesh, aki szerint be kellene tiltani a játékokat az amerikai kollégiumok területén.

A World of Warcraft a munka világában sem túl népszerű. Egy médiacégeknek dolgozó fejvadász szerint munkaadók arra kérték, hogy kerülje el a játékfüggőket. Szerinte a játékosok nem tudnak teljes odaadással dolgozni, mivel képtelen koncentrálni és kialvatlanok. A World of Warcraft kiadója a Blizzard egyelőre nem reagált a kritikákra.

Nem ez az első eset, hogy élesen bírálnak egy számítógépes játékot. A Grand Theft Auto előző részét számos kritika érte erőszakossága miatt, és iskolai mészárlásokat írtak a számlájára. Egy vizsgálat később bebizonyította, nincs összefüggés a játékban véghezvitt és a valódi erőszak között.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés